2.4
2.4
Vit som synden
Handlingen utspelar sig i ett samhälle med ombytta roller, där de svarta utgör den välbärgade majoriteten medan de vita är en underklass. Louis är en fattig, vit fabriksarbetare som oförskyllt får sparken från sitt arbete. Hela hans tillvaro slås i spillror och med en laddad revolver i jackan söker han upp sin f d chef.

Originaltitel | White Man's Burden |
Regissör | Desmond Nakano |
Manus | Desmond Nakano |
Genre | Drama, 90-tal |
Skådespelare | John Travolta, Sheryl Lee Ralph, Kelly Lynch, Harry Belafonte, Margaret Avery, Bumper Robinson, Tom Wright, Tom Bower |
Intressant symboliskt Thrillerdrama. Är mycket svag för det klassiska upplägget. Harry Belafonte är en underbar skådespelare, och John Travolta gör en medryckande insatts. Skrattretande upplösning dock.
Intressant idé (att vända på steken), okej film.
Riktigt B!
nej nej nej .. efter Pulp Fiction trodde jag att Travolta skulle hålla sej borta från dessa b-filmer ..
En bra film, den var bättre än väntat
Njä. Bortsett från den genomgående omvändningen, som är intressant i ungefär fem minuter, så känns den väldigt mycket amerikansk tv-film. Alla karaktärer är så stereotypa (fast omvända) att jag blir irriterad. I lägre halvan av trean, absolut.
"även om svarta ska föreställa vita och vice versa känns samuel l jackson rätt malplacerad i rollen"
-samuel var inte ens med i filmen!
väldigt bra skildring av vilka problem som uppstår då människor inte förstår varandras situation. liknande situationer uppstår nog oftare än man tror. inte lika extrema dock.