2.4

Vit som synden

Handlingen utspelar sig i ett samhälle med ombytta roller, där de svarta utgör den välbärgade majoriteten medan de vita är en underklass. Louis är en fattig, vit fabriksarbetare som oförskyllt får sparken från sitt arbete. Hela hans tillvaro slås i spillror och med en laddad revolver i jackan söker han upp sin f d chef.

Originaltitel White Man's Burden
Regissör Desmond Nakano
Manus Desmond Nakano
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare John Travolta, Sheryl Lee Ralph, Kelly Lynch, Harry Belafonte, Margaret Avery, Bumper Robinson, Tom Wright, Tom Bower

FilmGuden
2010-02-17
Intressant symboliskt Thrillerdrama. Är mycket svag för det klassiska upplägget. Harry Belafonte är en underbar skådespelare, och John Travolta gör en medryckande insatts. Skrattretande upplösning dock.
tummeliten
2007-01-26
Intressant idé (att vända på steken), okej film.

2005-11-11
intressant idé- ombytta roller osv men filmen suger rakt igenom.
RiffRandell
2005-07-17
Riktigt B!
chris_lambert_
2005-07-03
nej nej nej .. efter Pulp Fiction trodde jag att Travolta skulle hålla sej borta från dessa b-filmer ..
berenger
2005-05-05
En bra film, den var bättre än väntat
bnw
2005-04-13
Njä. Bortsett från den genomgående omvändningen, som är intressant i ungefär fem minuter, så känns den väldigt mycket amerikansk tv-film. Alla karaktärer är så stereotypa (fast omvända) att jag blir irriterad. I lägre halvan av trean, absolut.
ericdraven
2005-04-09
"även om svarta ska föreställa vita och vice versa känns samuel l jackson rätt malplacerad i rollen" -samuel var inte ens med i filmen!
Sidde
2004-12-29
ce99ced
2004-11-14
väldigt bra skildring av vilka problem som uppstår då människor inte förstår varandras situation. liknande situationer uppstår nog oftare än man tror. inte lika extrema dock.