2.6

Violation

En kvinna är hämndlysten efter att ha blivit sexuellt utnyttjad av sin systers man.

Originaltitel Violation
Regissör Dusty Mancinelli, Madeleine Sims-Fewer
Manus Dusty Mancinelli, Madeleine Sims-Fewer
Genre Drama, Skräck, 2020-talet
Skådespelare Madeleine Sims-Fewer, Anna Maguire, Jesse LaVercombe, Obi Abili, Jasmin Geljo, Cynthia Ashperger

RustyFilm
2022-02-23
Dusty Mancinelli och Madeleine Sims-Fewer gör sina långfilmsdebuter som regissörer här. Det med ett mycket speciellt relationsdrama med mycket av känslomässig smärta och brutalt våld. Detta också lite uppblandat med urskönt filmfoto (Adam Crosby), fina bilder från kanadensisk (antar jag) skog, sjö och djur värd. Ibland väldigt arty närbilder. Gäller även för bilder på detaljer och personer. Här finns bilder som chockerar. Visuellt snyggt är det. Filmens klippning är minst lika speciell som ploten, det hoppas frekvent fram och åter längs tidslinjen och detta utan förvarning eller ens övergångsbilder. Jag erkänner att jag någon gång var tvungen att spola tillbaka filmen för att inte tappa bort mig helt. Genom att lägga detaljer på minnet (frisyrer, kläder, saker osv.) så kanske du får koll på hoppandet. Om du går vilse här kan du till och med missförstå slutet. Madeleine Sims-Fewer som regisserar spelar även huvudrollen (Miriam) och det gör hon fantastiskt bra. Skådespeleriet är överlag bra.