Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Vinterviken


Elisabeth och John-John bor i samma stad men lever vitt skilda liv. Kan en passionerad förälskelse överbrygga klasskillnader och kulturella barriärer?


Originaltitel Vinterviken
Alternativ titel JJ+E, Vinterviken 2021
Regissör Alexis Almström
Manus Dunja Vujovic, Mats Wahl
Genre Drama, Romantik, 2020-talet
Skådespelare Mustapha Aarab, Elsa Öhrn, Magnus Krepper, Marika Lagercrantz, Simon Mezher, Loreen, Jonay Pineda Skallak, Elsa Bergström Terent, Albin Grenholm
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 107
Filmnummer 140920

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Albion
2022-11-15
Puh. Tar i alldeles för mycket i sin ambition att skildra klasskillnaderna. Betygsettan blev självklar till slut.
Rai
2022-07-18
Första filmen kan man väl kalla för medioker, men den här? Var bara ytters pinsam och dålig...
xzsawq
2022-01-11
En gammal klassiker med en twist. Det började bra men sen gick det tyvärr utför. Slutet var kasst.
Abigor
2022-01-04
Lam i jämförelse m originalet, men ok underhållning ändå.
mammene
2021-12-17
Vet inte riktig vad det är som gör att jag inte riktigt faller för det här. Mycket ligger nog i utförandet, känns inte riktigt som skådespelarna har landat i sina roller, konstruerat på något vis. Det som är intressantast för mig är nog skildringen av John John och hans omgivning, han vinglar åt olika håll. Slutet vill jag nog inte kommentera.
StureStenhög
2021-12-15
En ganska slätstruken film som dock fungerar okej som en stunds förströelse. Största problemet är väl att karaktärerna är lite svåra att gilla, särskilt Elisabeth är väldigt osympatisk. Som par känns de heller inte speciellt övertygande, och det är svårt att se vad de ser i varandra. Det är inte heller det enda här som känns underutvecklat. Man kan ju t.ex. fråga sig varför de rullar in Marika Lagercrantz för en enda scen och sedan aldrig följer upp hennes karaktär överhuvudtaget. De kunde gott ha lämnat henne ifred att läsa in kvartal-texter. Men det finns ändå en del kring John John och hur han dras mellan två världar som fungerar ganska bra och som säkert har relevans i verkligheten. Vi får också en förvånansvärt nyanserad skildring av överklasspappan, som jag minns det så fick Peter Haber agera Satan i samma roll i den tidigare filmen, men Kreppers karaktär är nog den vettigaste i den här upplagan. Albin Grenholm står annars för en bra skådespelarinsats också. Så det finns en del bra aspekter åtminstone, men det hade antagligen behövts lite mer arbete och en något längre speltid för att väcka det här till liv
PeterTheW
2021-11-29
Tyckte den var riktigt bra även om slutet kändes abrupt.
Tatty
2021-11-06
Gillade den då den var ganska bra och intressant men slår inte den gamla filmen.
svältaren
2021-09-24
Godkänd ungdomsfilm. Håller inte med om att den skulle vara besvärande PK (varför, för att en småkriminell skildras som en människa med god potential?) Däremot är allting ganska förutsägbart. Och musiken är bedrövlig.
Filmen2009
2021-09-24
Nej tack. Detta var inget bra. Var nära att stänga av flera gånger… den här gången lyckades man inte ”heller” (det har aldrig lyckats) göra en lyckad ”remake” av en helt ok film från 90-talet. När Victor Leksell dessutom kommer in och gör ett cameo för att sedan promota sin nya låt i eftertexterna, ja då räckte inte skämskuddarna till längre.
Visa äldre kommentarer »