Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Vikarien


För den unge ambitiöse läraren Max blir kaoset på Hallonbergskolan till sist outhärdligt. Han bestämmer sig för att rådfråga sin gamle magister, den nu 73-årige Folke från Lund. Folke är en lärare av den gamla stammen, tillika världsmästare i baklängestal. När han anländer till förorten börjar saker att hända. Vikarien är en tragikomisk och allvarlig dokumentär där demokrati ställs mot auktoritet, tradition mot obruten mark, där känslor stormar och inget är vad det synes vara.


Originaltitel Vikarien
Regissör Åsa Blanck, Johan Palmgren
Manus Åsa Blanck, Johan Palmgren
Genre Dokumentär, 2000-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 621
Filmnummer 40761

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


jcoke88
2020-11-24
Svårt för så här pass regisserade dokumentärfilmer. Vissa scener blir genuina trots det.
Krille80
2014-11-23
Denna dokumentär bör få alla som ser den att bli förbannade men för mig som lärare är den extra plågsam att se. Man blir så förbannad på skolpolitiker som är så tankelösa som hela tiden skär ner samtidigt som de kommer med nya ideèr som ska tryckas in i ett redan fullspäckat schema där det redan är svårt att hinna med att lära eleverna allt.
annihilat0r
2014-06-22
"Vikarien" är en närgången dokumentär om de svårigheter lärare upplever när de undervisar individer som inte tar skolan på allvar. Filmen fångade mig tidigt och höll mig sedan oavbrutet i ett härligt grepp. Det kändes tryggt att ta rygg på lärarna Max och Folke, fast på två olika vis. En gemensam nämnare för dem är dock att de båda har varma själar – som bör hedras.
jeremy_jones
2012-04-18
jag tror jag hade önskat något mer, vad som helst, bara mer. Nu blir det som dokumentär ganska tunt. Fortfarande sevärt för den som är intresserad dock.
MtotheN
2010-12-23
Skön snubbe den där Folke ;)
kimpah
2010-09-16
Den var tråkig i början, precis som dokumentärer brukar vara. Men mot slutet var den verkligt berörande och jag fällde ett antal tårar. Folke var ju verkligen cool, och vilket vrålåk han hade! Max är verkligen den perfekta läraren. Tänk om alla lärare skulle ta sig så mycket tid till sina elever som han.
KillerPutte
2010-09-02
(rek.3) En intressant dokumentär på många sätt. Ställer frågor om uppfostring men berör också indirekt frågan om privatiseringen av skolan och hur den i framtiden påverkar oss. Håller förövrigt med kolle82: ..."bäst är den upphetsade dansläraren i början".
bizon
2010-08-22
Man blir varm i hjärtat av denna. Max framställs som alltigenom god.
kolle82
2010-08-22
Skön typ den där Folke men bäst är den upphetsade dansläraren i början.
thepulp
2010-08-20
Kändes lite väl stagad ibland... Och sa inte speciellt mycket om nånting.
Visa äldre kommentarer »