Vidocq

Handlingen utspelar sig i Paris 1830. Den mytomspunne detektiven Vidocq försvinner under mystiska omständigheter i samband med jakten på en maskerad mördare som härjar i staden. Alla är övertygade om att Vidocq är död och den unge journalisten Etienne beslutar sig för att gå i sin chefs fotspår och hämnas hans död. Men det visar sig snart att det inte handlar om ett vanligt mord och en vanlig mördare...

Originaltitel Vidocq
Alternativ titel Dark Portals: The Chronicles of Vidocq
Regissör Pitof
Manus Jean-Christophe Grangé, Pitof
Genre Action, Kriminalare, Thriller, Science Fiction, Fantasy, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Gérard Depardieu, Inés Sastre, André Dussollier, Guillaume Canet, Edith Scob, Moussa Maaskri, Jean-Pierre Gos, Isabelle Renauld, Jean-Pol Dubois, André Penvern, Gilles Arbona, Jean-Marc Thibault, François Chattot

lucius
2015-08-16
Snygg scenografi men rörig och löjlig story

2011-09-28
Det är synd att den tappar så ju längre tiden går.
jennah
2011-08-08
Fruktansvärt drygt foto.. Men det som drar upp den är de fina miljöerna, lite som i " De förlorade barnens stad". Mysigt!
ulke666
2011-08-08
Såg den mest pga att Grangé skrivit manus (gillar de böcker jag läst av honom och även "De blodröda floderna" är OK) men detta var inte bra. Tröttnade efter 10 min och vet egentligen inte varför jag såg klart den.
Freke_Sthlm
2011-06-22
Jag vet inte vad det är med denna filmen men jag älskar den. Även om det finns små ihåligheter, vilket jag ALLTID stör mig på oerhört i filmer så tänkte jag inte ens på det i denna film. Har faktiskt inget att klaga på i denna film, En film som jag alltid rekomenderar andra att se...
CultOfZenith
2011-06-20
Det syns långa vägar att Caro har ett finger med i spelet. Det är förstås långt ifrån lika bra som Delicatessen, men skäms i alla fall inte att omnämnas i samma Filmtipset-kommentar. Riktigt snygg, om än fulsnygg vid ett par tillfällen. Alkemisten är en riktigt schysst filmskurk, även om storylinen inte håller hela vägen.
thompalainen
2010-07-28
Riktigt vackert filmad. Resten är duglig för att slå ihjäl en söndag. Har en skön atmosfär.
Martin_Sj
2010-04-13
Den var halvbra.
jbech
2010-01-31
Snygg compositing för att vara så tidigt på 00-talet. Resten var väl sådär.
thevagabond
2009-09-11
Den har en skön känsla, och mycket snygga kläder. I slutändan så är det nog det som räddar den.