2.4

Video Games: The Movie

En dokumentärfilm som grundligt berättar om spelindustrins historia och nutid samt den kultur som den genom åren har skapat.

Originaltitel Video Games: The Movie
Regissör Jeremy Snead
Manus Jeremy Snead
Genre Dokumentär, 2010-tal

Bokföringsprogrammet Mineko

2020-12-17
Säger det samma: Hade väntat mig mer av denna dokumentär...
Hogman
2016-07-15
Som gammal nörd hade jag väntat mig mer, men visst är det kul med nostalgi
Levyn
2016-03-24
Det är absolut inte en dålig dokumentär, men riktar sig kanske mer mot de som inte riktigt förstår sig på spel eller vet hur stor spelindustrin faktiskt är.
Rehn108
2016-03-06
Inleder helt okej men blir snart ganska menlös. Det känns så ytligt, så oerhört ytligt. Jag har sett ett antal dokumentärer som avhandlar olika subkulturer och jag dömer alltid ut en film när den presenterar att JUST DEN HÄR subkulturen leder till VÄNSKAP, just den här subkulturen kan man TRÄFFA SIN LIVSKAMRAT genom. När dokumentären med dramatisk musik berättar att en kille fick gå på bröllopet till en kompis som han lärde känna genom att de spelade samma spel, då slog filmen verkligen i botten. Grattis, du ha fått en kompis via Halo (eller vad ni nu spelade), och denne har gift sig. Starkt! Jag ger dokumentären ett svagt godkänt betyg för att den är så oerhört bred och ytlig att den nästan går hela varvet och blir oerhört informativ istället, dock informativ endast för den grupp av människor som är minst intresserade av ämnet och minst troligt ser den.
celec
2015-09-13
nja lite väl ytlig och går aldrig in på djupet, visar mest bara massa bilder av spel och olika människor som hyllar spel om och om igen.
Christofer
2015-06-02
Dubbelt så lång som den hade behövt vara, men hyggligt intressant ändå.
Starlette
2015-05-24
Hade velat ha lite mer info om vissa saker. Har man som jag inte så jättekoll på historien eller tv-spel förutom de allra kändaste spelen, hade man gärna velat gå djupare in på saker.
Florian1978
2015-03-08
Jag är lite snäll och ger en svag 3:a. Filmen ger en överblick över utvecklingen från början till idag. Men det stora problemet är att man inte riktigt vet vad filmen ska säga en. Än verkar den som en reklamfilm för spelindustrin och än verkar det vara en film där "gamers" celebrerar sig själva. Den kritiska reflektionen som är nödvändig när man gör en sådan film (t ex vilka kulturella normer och värderingar transporteras? hur förändras samhället på ett grundläggande plan? osv.) saknas nästan helt och hållet och gör filmen därför meningslös på ett sätt. Men visst, den som inte kan någonting om tevespelens historia får en jämförelse mellan då och nu, vilket kan vara intressant i sig.
buggen
2015-03-08
Bortkastad tid, finns ingen egentlig substans.
Nemralis
2015-01-04
En helt OK tillbakablick på tv-spelens historia, skulle kunna fungera bra som skolfilm om ett tiotal år, men för den som är hyfsat insatt i var saker började och hur det gick sen så bjuder dokumentären på väldigt få nyheter och visar de flesta fakta på ett väldigt övergripande och ytligt plan.