Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Vendetta


Svensk vapenindustri står i begrepp att leverera robotsystem till den italienska flottans nya fregatter. Den svenska regeringen fruktar dock att ett av vapensystemen skall vidareexporteras till tredje land och vägrar leverera fler än tre system. Efter en kidnappning kopplas Carl Hamilton in...


Originaltitel Vendetta
Regissör Mikael Håfström
Manus Thomas Borgström, Lars Bill Lundholm
Genre Action, Thriller, 90-tal
Skådespelare Stefan Sauk, Marika Lagercrantz, Ennio Fantastchini, Per Graffman, Mats Långbacka, Erland Josephson, Stig Engström, Björn Granath, Antonio Di Ponziano, Orso Maria Guerrini, Luigi Di Fiore
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 25686
Filmnummer 1

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Bumbi78
2023-11-05
Daterad, men fortfarande bättre än mycket av det som görs idag inom svensk film. Sauk är bra som hamilton och det är på det hela välgjort.
Rele
2023-02-03
En film med action men den var inte så bra. Pristand skådespeleri och regin var inte så bra heller. Jag måste ändra betyget till en tvåa.
KyLLo
2018-05-02
Förstklassig svensk action och spänning. Helikopter, avrättningar, lite bergsklättring och sånt som inte hör till vanligheterna i nyare svenska spänningsfilmer och serier. Stefan Sauk är ett med Hamilton. Dock känns det nästan som två filmer komprimerade till en. Spänningsscenerna hade gärna fått vara längre. En svag fyra.
Rai
2018-01-10
Rätt dålig!!!
karlmats
2016-06-08
En ganska standard thriller vars huvudrollen säkerligen hade spelats av Steven Seagal om produktionen varit amerikansk. Visst är det lite kul att se Sauken spöa upp spagettigubbar så de flyger till höger och vänster men storyn är ganska mycket 1A och det blir lite utdraget under andra halvan samtidigt som man kan börja ifrågasätta vissa karaktärers beslut. Men underhållande är det ändå och det är kul att återse 90-talet, lite saknar man den tiden en var tvungen att sitta med en uppfläkt karta över hela vindrutan i bilen (åtminstone på film). Glöms nog snabbt bort i den stora thrillermassan för varken dialog eller karaktärer var speciellt unika. En stark 2a ändå.
Xeno
2015-02-01
Sauk gör sig överlägset bäst som Hamilton. Även om filmen kan tyckas vara lång rekommenderar jag paradoxalt nog serien (som är längre) för att man då förstår den något hattiga storyn i filmen. Både filmen och serien är dock solklara femmor på betygsskalan!
Krille80
2015-01-18
Såg denna filmen på bio som 15-åring och det var väl egentligen först då jag upptäckte karaktären Hamilton. Jag upplevde filmen som tuff och sevärd och jämför man de två senaste Hamiltonfilmerna med Persbrandt i huvudrollen så föredar jag helt klar denna film från 90-talet och Stefan Sauk som Hamilton. Även om jag inte är en stor Sauk-fan så måste jag nog säga att han har porträtterat Carl Hamilton bäst.
converse
2013-07-18
ljudeffekterna...
emilstjernholm
2013-02-10
Hamilton gör slarvsylta av den sicilianska maffian. Ganska stabil underhållning som dock blir lite tjatig i slutet.
BROBJO
2012-12-23
helt ok, men TV-serien är klart bättre.
Visa äldre kommentarer »