Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4
av 5

Vem är rädd för Virginia Woolf?


Det äkta paret Martha och George bjuder hem ett ungt par efter en fest. Med de unga människorna som publik, vältrar sig de båda i raffinerade förödmjukelser för att kunna såra varandra så mycket som möjligt.


Originaltitel Who's Afraid of Virginia Woolf?
Regissör Mike Nichols
Manus Ernest Lehman
Genre Drama, 60-tal
Skådespelare Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1994
Filmnummer 1289

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2022-01-19
Första timmen är briljant, men i slutändan blir det lite för tröttsamt och gapigt och tillskruvat. Tycker heller inte att slutet är tillräckligt starkt för att motivera de två timmar som lett dit. Men det är välspelat och framför allt välskrivet.
StureStenhög
2019-06-24
Jag tycker nog att det här borde ha passat mig, och kvaliteter finns det definitivt, men ändå fastnar jag aldrig riktigt för den. Burton och Taylor är båda väldigt bra, och deras insatser är den stora behållningen, men jag tycker aldrig att deras karaktärer blir så intressanta. Avslöjandet i slutet känns också väldigt mycket som filmpsykologi utan riktigt verklighetsförankring. Stark tvåa
Rai
2018-02-11
Jösses, vilken underbar film!!!
Hypostas
2017-09-09
Sänkning till svag fyra efter omtitt.
Hogman
2017-09-08
Nä, detta överspel och pladder tilltalade inte mig. Känns daterat.
symbiosis
2017-01-15
Till skillnad från en föregående kommentator så tycker jag att dysfunktionella relationer är ett underbart ämne att bygga en film runt. Dessutom är väl en bra film en bra film oavsett personligt intresse? Det här är en bra film. Bra humor i dialogen, som såklart förstärks av det härliga skådespeleriet. Spännande, mörk och mysig. De fyra karaktärerna blir en himla fin ensemble.
RaketPojken
2017-01-08
Den är underbar Smart, rolig, mörk och fantastiskt skådespeleri.
Memmem
2017-01-07
Fantastiskt spelad pjäs om ett söndrande äktenskap! 1947 - 1962 gavs det ut bland annat fyra pjäser skrivna i USA om trasiga äktenskap: Linje lusta, Lång dags färd mot natt, En handelsresandes död och Vem är rädd för VW?. De fick alla Pulitzerpriset som bästa drama och hade stor framgång, trots att de skildrar så eländiga tillvaron. De utmejslar skickligt deras elända varelser. Den kanske kändaste filmatiseringen av någon av dessa pjäser är denna film, där äkta paret Elizabeth Taylor och Richard Burton spelar huvudrollerna som olyckliga makar mot fonden av ett litet universitet, där hustruns far är rektor. Efter en invigningsfest hos rektorn för det nya läsåret, bjuder makan hem ett nyinflyttat ungt lärarpar. Påverkade av kraftig berusning, som tilltar under kvällen och natten, kommer de fyras sämsta sidor fram. Taylor och Burton spelar fantastiskt väl, kanske med hjälp av sitt eget omtumlande och högljudda äktenskap. Stilla och vackra bilder från universitetets park blandas med våldsamma gräl i bostaden och på en restaurang. Betyg: 3½+
RustyFilm
2016-12-11
Min behållning av detta är filmens första minuter, då paret George/Martha (Burton/Taylor) berusade promenerar i ett månbelyst parklandskap mellan två fyllfester, detta till mycket vacker musik av Alex North (Main Title, Who’s afraid of Virginia Wolf). Sen blir det bara teatralt tjatter, gälla röster och mer fylla. Filmen har sitt ursprung i en teaterpjäs med samma namn. Det märks mycket tydligt, då det mest ser ut som en avfilmning av en pjäs. En filmatisering tycker jag ska lyfta det hela till en ny nivå, till ett bildberättande. Det görs inte här.
Manko
2016-07-31
Det uppskruvade bråkandet slår över och blir lite fånigt ibland, men det är helt klart en jäkligt stark prestation. Hade nog varit lättare att svälja om jag hade mera teater-vana.
Visa äldre kommentarer »