Vem är Forrester?

Han var en karismatisk personlighet, som för fyrtio år sedan skrev en roman belönad med det prestigefyllda Pulitzerpriset. Därefter sänkte sig tystnaden kring William Forrester. Grannarna i South Bronx ser bara ibland en skymt av en silverhårig man, som bakom gardinerna iakttar omvärlden med en kikare. Den 16-årige Jamal och hans kompisar brukar träffas efter skolan och spela basket på en plan utanför Forresters hus. De fantiserar vilt om vem den gåtfulle mannen är och vad han en gång kan ha sysslat med i sitt liv. Jamal, som i hemlighet bär på författardrömmar, uppmanas av sina kamrater att söka ta reda på mer om denne Forrester.

Originaltitel Finding Forrester
Regissör Gus Van Sant
Manus Mike Rich
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Sean Connery, Rob Brown (I), F Murray Abraham, Anna Paquin, Busta Rhymes, April Grace, Michael Pitt, Michael Nouri, Richard Easton, Glenn Fitzgerald, Lil' Zane, Stephanie Berry, Fly Williams, Damany Mathis, Damien Lee, Matt Damon

Skapad 2019-11-09 av paycheck
Jamal är 16 år. Han bor i ett slumkvarter i Bronx. Jamal är väldigt duktig i skolan egentligen, vilket han visar på provresultaten, men han vågar inte visa det för sina kompisar för att då ko...   Läs mer »

Rele
2023-07-23
En trevlig film med Sean Connery. Jag ger en svag trea.
2018-03-19
Helt okej film...

2016-01-12
En interessant fortelling som engasjerer.
Rattlesnake61
2015-07-18
En väldigt seg historia, packad med enformiga karaktärer och övertydliga budskap. Sen så kommer det löjliga slutet med allt förutsägbart och typiskt amerikanskt det innebär. Går ej att rekommendera.
2014-12-30
En film som inte lämnade några direkta spår hos mig men som ändå genom ett bra skådespel och en historia som flyter på och får mig engagerad för stunden gör att jag trivs. Sean Connery är oftast bra och Rob Brown är riktigt bra. Det är svårt att förstå att detta var hans första roll som skådespelare. Imponerande. 3+
Darn
2014-06-27
Trivsam och smått varm men väldigt vanlig och lite för mycket medhårs i nästan allting. De speciella resurser GVS besitter, som han använt fullt ut i särskilda filmer, lyser här med sin frånvaro. Manusmässigt haltar det även en aning, men det är å andra sidan inte GVS:s fel. Dessutom vet jag inte riktigt vad jag tycker om Rob Browns insats. Alltjämt godkänt är det dock.
92axha10
2014-03-09
Bra balans mellan humor och allvar. Sean Connery är bra men även resterande skådespelare är bra i sina roller. Historien kändes intressant för mig och jag tror att den fångade sina teman väl.
Körsbär
2013-11-20
Gillar att Rob Brown (huvudkaraktären) inte är en jobbig skitunge utan smartkille. Han verkar även trovärdig i rollen, vilket är mycket bra skådespelari :) Sådant gillar vi! Filmen i sig tycker jag inte är sådär jättebra. Men den klarar sig.
Pugie
2012-07-18
Svag fyra.
annihilat0r
2012-07-11
"Finding Forrester" är en trygg och välkommen berättelse om skriftspråket och författarskapets baksidor. Upplevelsen är dessvärre något mild och sömnig. Sean Connery stabiliserar upplevelsen väl. Och Matt Damon är en trevlig påg. Jag rekommenderar filmen för bland annat rasister.