Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Vaxdockan


Nattvakten Lundgren avstyr ett inbrott i en damklädesaffär. Själv lägger han beslag på en skyltdocka som han tar hem till sin spartanska lägenhet i storstadens utkant. Hela hans tid går åt till att uppvakta dockan som blir allt verkligare.


Originaltitel Vaxdockan
Regissör Arne Mattsson
Manus Eva Seeberg, Lars Forssell
Genre Drama, Fantasy, 60-tal
Skådespelare Gio Petré, Bengt Eklund, Tor Isedal, Per Oscarsson, Elsa Prawitz, Marie-Louise Nordgren, Dagmar Olsson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 428
Filmnummer 12645

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2022-11-16
Ja, det här var ju skitbra! Oscarsson har nog aldrig agerat bättre, och filmen lyckas vara sorglig, gripande, spännande, stämningsfull, mörkt komisk och skräckinjagande samtidigt. På slutet blev det till och med otäckt på riktigt, vilket jag verkligen inte hade väntat mig. Grym film, en av de bästa svenska från den här tiden.
Rai
2022-06-28
Så underbar usel att det blir underbar. Per Oscarsson är så jäkla underbar. Tror aldrig jag sett något dålig med denna underbara och saknade skådespelare...
Samtalsmanicken
2020-03-29
Arne Mattson, en underskattad och bortglömd regissör som har bringat fram så många titlar i sitt allt för smala arkiv. Vaxdockan äro fortfarande en höjdare och Oscarsson kan man inte annat än älska i denna djupt depraverade 60-tals klassiker.
dudson
2018-05-28
Störd och creepy film med en utmärkt roll för Oscarsson. Tvär grym! Sen var atmosfären och den påkrypande galenskapen unik. Man kan verkligen undra om det är till stor del ett sjukt och nedbrytande samhälle som skapar dessa typer av vanföreställda människor...Verkligen en måste se Svensk klassiker.
Galivan
2016-11-08
Lite långsam men bra. Många scener utspelas i trappupgången i det gamla trähuset där han bor. Sorglig story och mycket bra Oscarsson , som AlbertSpica säger. Lite väl osannolikt beteende, kanske.
Stygga-Vargen
2016-10-22
En av de bästa svenska filmerna någonsin, alla kategorier! Filmen är både spännande, intressant och gripande och Per Oscarsson gör en av sina bästa roller. Tycker dock att den kunde ha varit lite längre för den slutar precis när den är som mest spännande.
Greigh
2014-01-13
Fantastiskt vacker atmosfär och musiken i filmen är ljuvlig!
AlbertSpica
2013-10-14
Ganska sorglig historia med en Oscarsson i toppform, stark 3a.
Korben_Dallas
2013-10-09
Deprimerande, välspelad men ojämn. Dessutom med utvecklingens framfart inom knull/relations humoniodrobotar kommer nog detta bli ett mer förekommande tema alldeles strax. En film före sin tid?
Slowdive2
2013-06-09
Jättefin film.
Visa äldre kommentarer »