Vatten

Clara 16 år längtar efter att få känna, känna sig levande. Det gör hon varken hemma eller i skolan, men på badhuset, när hon tränar ? sent på kvällarna gör hon det. En kväll möter hon oväntat en pojke. Hon blir förälskad men kan inte berätta det för någon. När hon inte längre kan hålla det under ytan anar oanade konsekvenser. Vatten är ett drama om ung villkorslös kärlek.

Originaltitel Vatten
Regissör Niclas Larsson
Manus Niclas Larsson
Genre Drama, Kortfilm, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Lova Schildt, Vincent Henzel, Mikaela Ardai Jennefors, Carina M Johansson

ropes_in_tears
2013-12-01
En av de absolut mest kompetent berättade och vackert filmade kortfilmer jag sett produceras i Sverige. Det finns ett krypande obehag i filmen som presenteras som en mildare psykologisk skräckfilm. Något har hänt Clara tidigare som bara antyds. Clara pratar inte så mycket och simmar ofta på sin fritid. Sent på kvällarna då badhuset är på väg att stänga och ingen annan är kvar. En fysisk lag säger att en kropp som nedsänks i vatten stöter undan lika mycket som sin egen massa. Det finns något som Clara stöter undan i sitt undermedvetna som gör sig påmint. Något som kan innebära en risk för hennes mentala, och fysiska, hälsa.
NtoNW
2013-07-28
Jag tycker det är skönt att det inte blev någon twist - dagens filmer bygger alldeles för mycket på twistar. Vacker nog men väldigt svensk.
apmannen
2013-02-28
Den här vann tydligen nåt pris på Göteborgs filmfestival för bästa novellfilm 2012. Ett levande bevis för två saker. 1. Kultur får uppenbarligen alldeles för mycket pengar i dagens samhälle i relation till vad som presteras. 2. Dags att rulla giljotinen till Gärdet, för huvuden måste börja rulla på SFI.
iBoy
2013-02-05
Här låtar man det fina fotot dominera, och inte repliker. Det är långsamt (på ett bra sätt). Autentiskt i både scenografi och skådespeleri. Det är lätt poetiskt och det är massor med vatten... På det hela taget känns det som en klassisk svensk novellfilm. Men man väntar på något som inte kommer... en twist, en poäng eller ett budskap... typ.
Razzel
2013-01-30
Snygg, suggestiv men ngt repetitiv kortfilm som vann Novellfilmstävlingen under GIFF-13.
haajen
2013-01-28
Vacker men lite tom.
Raimo_1985
2013-01-27
Godkänt. Men det var kul att den utspelade sig för runt tio-tolv år sen.