2.4

Varning Washington

Storskojaren Thomas Jefferson Johnson går in för en politisk karriär. Han passar knappast i möblerade rum, än mindre i fina kongresskretsar, men det gör inte de "riktiga" politikerna heller.

Originaltitel The Distinguished Gentleman
Regissör Jonathan Lynn
Manus Marty Kaplan
Genre Komedi, 90-tal
Skådespelare Eddie Murphy, Lane Smith, Sheryl Lee Ralph, Joe Don Baker, Victoria Rowell, Grant Shaud, Kevin McCarthy, Charles S Dutton, Victor Rivers, Chi McBride, Sonny Jim Gaines, Noble Willingham, Gary Frank, Daniel Benzali, Cynthia Harris

2024-03-16
Rätt ljummen film som startar som en rätt typisk Eddie Murphy-film från den här tiden, men som sakta går över i en allvarligare ton vilket han inte riktigt bemästrar. Skulle troligtvis sett den när det begav sig för att ge ett högre betyg.
2014-12-04
I denna giftiga men också väldigt roliga skildring om det amerikanska politiska spelet kommer Eddie Murphy verkligen till sin rätt. När han sedan backas upp av många och duktiga birollsaktörer så blir detta en riktigt välspelad komedi. Helt klart en underskattad komedi som kommit i skymundan. Den är nästan 2 timmar lång vilket är lite väl mycket. 3+
Rune2000
2013-05-27
Helt ok 80-tals komedi med Eddie Murphy som tyvärr tappar lite mot slutet då filmen plötsligt försöker att ändra stilen till en drama innan den än en gång övergår till komedin. Jonathan Lynn visar än en gång att man kan göra rätt så charmiga komedier utan att nödvändigtvis förlita sig på slapstick.
HerrNenne
2012-08-14
Storyn är kul även om det tappar mot slutet och crescendot är lite fånigt. Men Eddie Murphy är grymt rolig och väldigt bra!
KyLLo
2012-06-22
Det här är tidsslöseri. Det finns en hel del halvbra filmer i den här genren, men den här var totalt ointressant och inte ett dugg rolig heller. Jag väntade och väntade och blev bara mer uttråkad. Humorn verkar bygga på att Murphy flinar lite ibland, att en tant använder grova ord, att någon har svårt att svara i telefonen, att han klär ut sig. Hm... Etta.
Grillo
2012-03-23
Rätt kul om man ser den som ett barn av sin tid. Klart mycket bättre än Murphys senare 90-talsfilmer...
Rockbabydoll
2012-02-19
Oväntat intelligent skildring av maktens korridorer och lite extra intressant att se nu i perspektivet att USA fått sin första afroamerikanska president, vilket var väldigt främmande när den här filmen gjordes.
eandersson
2011-09-03
Eddie är Eddie under 90-talet. En underhållande en. Helt ok film, lite ostabil dock.
yrkeschaufföre
2011-09-02
Lite oroväckande att jag såg den för tre år sen och inte kommer ihåg nått!! Men det är en kul story och Eddie är rolig.
Fläskkäft
2010-05-29
Åttiotalet var över och det skulle aldrig mer bli sig likt för Eddie Murphy. Fortfarande en vansinnigt rolig man men valet av filmer gjorde att han tappade status. Att övergå till snällare filmer med ungar å skit gjorde inte saken bättre, tvärtom. Här är han iaf på gott humör och bjuder sedvanligt på sin suveräna humor och sina unika röster. Hela Washington får sig en rejäl känga när spelet bakom kulisserna avslöjas. Stark trea!