Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Världens värsta människa


Den avslutande delen av Joachim Triers Oslo-trilogi följer en kvinna genom romantiska relationer, vänskap, karriär och familj. En film om kärlek och att finna mening.


Originaltitel Verdens verste menneske
Alternativ titel The Worst Person in the World
Regissör Joachim Trier
Manus Joachim Trier, Eskil Vogt
Genre Drama, Komedi, 2020-talet
Skådespelare Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner, Helene Bjørneby, Vidar Sandem, Maria Grazia Di Meo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 342
Filmnummer 140572

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


HerrNenne
2024-01-27
Ger mig inget.
StureStenhög
2023-04-03
Precis som med Oslo 31 augusti (som är ännu bättre än den här), så känner jag helt enkelt att jag ligger på samma våglängd som den här filmen. Det är så mycket som är träffsäkert, och så mycket som är relaterbart. Huvudpersonen är lagom excentrisk och lagom sympatisk för att hon ska kännas trovärdig, intressant och kul att följa. Renate Reinsve är dessutom bra i rollen, men allra bäst är nog i vanlig ordning Anders Danielsen Lie. Mycket bra dialog blir det också. Filmens handling är förstås inte unik, men det finns så mycket personlighet och så många specifika observationer och innovativa idéer längs vägen att den ändå lyckas fylla ett tomrum
baba_jaga
2022-12-18
Snyggt filmad, ganska välspelad. Gillar det mycket stillsamma tempot. Men ganska ointressant, eftersom den så desperat ska vara aktuell och samtidsskildrande.
SmokingBianco
2022-11-26
En film om ett litet skeende i skeendet livet. Väldigt nutida i perspektivet självcentrering men visar ändå på att den drabbade generationen inte gått helt bet på sympati och medmänsklighet.
JohanHelenius
2022-10-25
Filmen är lite spretig med sina kapitel och olika berättargrepp men den är alltid välskriven, välspelad och trivsam. Den har skärpa i sin gestaltning av relationer och har psykologiskt djup utan moralisera eller dölja mänsklig motsägelsefullhet. Många känner nog igen sig eller sina vänner på ett eller annat sätt. Handlingen lider dock av att den saknar en stark intrig. En klen fyra blir ändå betyget. Absolut sevärd!
KyLLo
2022-10-22
Ännu en film enligt mall. Bara gräl och slisk. Tilltalar mig inte det allra minsta.
andmoreagain
2022-10-19
Bra gjort ifrån alla vinklar och vrån, allting är utsökt kompetent… jag saknar bara pricken över i:et
Rune2000
2022-10-14
En sevärd film om sökande av meningen med livet. Renate Reinsve är riktigt bra i huvudrollen och lyckas att bära filmen, trots att hennes karaktär kan ofta uppfattas som mycket osympatisk.
PeterTheW
2022-10-08
Gillar delar av den väldigt mycket. Annorlunda och trevlig och samtidigt djup, sorglig och ganska fin.
mammene
2022-10-03
Tycker det här känns svårbedömt, egentligen inget som är märkvärdigt här. Kärlek, karriär och navigering i livet, svårt att finna sin väg. Samtidigt finns det olika stilar, inget känns självklart här var det ska ta vägen, vissa scener är mycket pinsamma och andra vardagliga. Kanske är det en beskrivning av livet helt enkelt.
Visa äldre kommentarer »