Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Världens bästa Karlsson


Lillebror vill ha en hund, men hans föräldrar säger nej. Inte heller tror de honom när han berättar att det bor en Karlsson uppe på taket - en rund man i sina bästa år och med propeller på ryggen. Filmatisering av Astrid Lindgrens bok.


Originaltitel Världens bästa Karlsson
Alternativ titel Karlsson på taket
Regissör Olle Hellbom
Manus Astrid Lindgren
Genre Familjefilm, 70-tal
Skådespelare Lars Söderdahl, Mats Wikström, Catrin Westerlund, Stig Ossian Ericson, Staffan Hallerstam, Britt Marie Näsholm, Nils Lagergren, Maria Selander, Pär Kjellin, Janne 'Loffe' Carlsson, Gösta Wälivaara, Jan Nygren (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5125
Filmnummer 4158

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Stygga-Vargen
2021-09-25
Klassiker som står sig!
OffTheGround
2021-08-29
Jag har nog inte sett hela filmen förrän nu. Hur någon, rent generellt, kan gilla Karlsson övergår mitt förstånd. Med det sagt uppskattade jag 70-talsmiljöerna en hel del och några roliga repliker fanns det också.
Philips
2020-12-25
Har känt till filmen sedan jag var liten på sjuttiotalet, men har inte sett den förrän nu (2020). En härlig film men Karlsson är irriterande.
Dele
2020-03-28
Jag tycker inte om självgoda och egoistiska personer i verkligheten och jag gör det inte i den här filmen. Karlsson på taket är synnerligen osympatisk och behöver en terapeut för behandling av sina mindervärdeskomplex. I övrigt så är detta en lättsam barnfilm som roar ok. men är i tunnaste laget. Svag betygatrea.
sodomiten
2019-12-24
Karlsson på taket-en läskig typ.
KyLLo
2018-02-27
Jag kan bara hålla med om att Karlsson är osympatisk, men det finns det ju fler som är i sagor. Vitsen med Karlsson är väl just att han ska bryta mot alla normer och inte vara en vanlig och perfekt förebild. Filmen tar upp många frågor ur barns perspektiv, såsom verklighet kontra fantasi, sanningar kontra lögner och att kunna hävda sig. Sedan är det inte Karlsson i sig man ska bedöma, utan filmen. Jag tycker om tidskänslan och scenografin. Det är en film som är lätt att leva sig in i och som jag tror berör tittare på ett eller annat vis. Den innehåller också några charmiga scener som aldrig rostar. Så är den bättre än den tecknade versionen som kom 2002. En stark tvåa.
Bozze80
2018-01-01
Karlsson kan vara den mest enerverande karaktären i svensk filmhistoria!
Henkepedia
2017-12-31
Gillade den som ung men håller inte nu längre...
Rai
2017-09-28
Den otäcka Karlsson borde ha fått fängelse för att han leker med små pojkar, det skulle han ha fått idag!! Allvarligt vad är poängen med den här filmen, är det att lära barn hur man inte ska uppträda? Eller att man ska undvika "fula gubbar?" Den här filmen är inte ett dugg rolig bara irriterande....

2016-02-09
Fungerer fint for voksne også. Barn karakter ville vært 5.
Visa äldre kommentarer »