Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Världarnas krig


Marsianer anfaller jorden och jordens vapen tycks inte ha någon verkan...


Originaltitel The War of the Worlds
Regissör Byron Haskin
Manus Barré Lyndon
Genre Action, Thriller, Skräck, Science Fiction, 50-tal
Skådespelare Robert Cornthwaite, Gene Barry, Ann Robinson, Les Tremayne, Sandra Giglio, Lewis Martin, William Phipps, Vernon Rich, Henry Brandon, Jack Kruschen, Cedric Hardwicke (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1953
Filmnummer 7200

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dragonetheren
2023-10-14
Bra film. Känns nästan som en dokumentär. Hade kunnat vara 20 minuter längre så slutet på filmen hade blivit bättre.
Sheepy
2023-08-25
En sevärd sci-fi klassiker baserad på H.G. Wells roman från 1898. Det som utmärker filmen mest är dess spektakulära effekter som var banbrytande när den kom och som fungerar förvånansvärt väl även idag. En annan positiv aspekt är alla scener som effektivt visar det utbrytande världskaoset när utomjordingarna attackerar. Det finns däremot ett par delar som håller filmen tillbaka. Framför allt är romansen mellan Dr. Forrester (Gene Barry) och Sylvia Van Buren (Ann Robinson) mycket tillgjord. Dessutom känns Sylvias roll extremt daterad och hon får spela en klassisk damsel-in-distress som skriker i varannan scen. Ett annat märkligt val är beslutet att släppa en atombomb på några av de attackerande skeppen. Något som karaktärerna bevittnar endast en bit bort med enbart skyddsglasögon, strålning någon? Och om detta hade lyckats, hur hade man hanterat övriga angripande skepp i resten av världen?
Rai
2022-10-15
Så fantastisk bra var inte den här filmen...
myslas
2019-10-13
En av de bästa SF-filmer som gjorts har nu blivit ännu bättre tack vare en ny 4K-restaurering. Bild, ljud och effekter är häpnadsväckande bra och jag fick nästan en chock nu när jag såg om den. Istället för att bara vara en mysig och till vissa delar lite fånig söndagsmatiné är den nu ruskigt spännande och det känns som om jag kan förstå hur människor kände när de såg den på 50-talet. Slutet är förstås fortfarande rätt dumt men jag låter det inte påverka mig nämnvärt utan ger denna klassiker full pott.
mahasarakam
2018-06-12
En kultklassiker som är väl värd att ses om. Välgjord och med effekter som med tanke på filmens ålder faktiskt imponerar. Däremot är den trist spelad.
karlmats
2018-03-06
50-talets Michael Bay var en väldigt bra beskrivning. Snyggt gjord för sin tid men i ärlighetens namn är det inga vidare karaktärer och Ann Robinson är bara med för att skrika och panika och få karlarna att se bättre ut, dessutom var det en ganska kass insats generellt. Den snusförnuftiga berättarrösten talar om vad som händer och så är det en massa explosioner ovanpå det. De religiösa undertonerna hade jag gärna klarat mig utan också, verkar vara en helomvändning från boken så det blir ju ett fett minus också. Kan inte bli något annat än en 2a till detta, jag gillar dock det internationella perspektivet och att det inte bara är USA-centrerat. Men idémässigt finns det mycket bättre där ute och den har kanske inte åldrats så bra. Såg man den som amerikan under kalla kriget var nog känslan helt annorlunda dock.
oskarchucky
2016-08-20
Väldigt coola specialeffekter för att vara från 1953.
vonadel
2015-05-15
Ville gärna se denna klassiker, då jag gillade remaken mycket. Kan tycka det är lite svårt att bedöma såna här gamla filmer. Det är ju ganska sällan de åldras med värdighet sas. Och det är ju en hel del sånt i denna. Saker som inte riktigt funkar idag helt enkelt. Jag tänker på flertalet specialeffekter, överspelet från nästan alla skådisar, könsrollerna mm. Man får helt enkelt försöka ha detta lite i beaktande, och därför blir det 5/10.
MaxMackan
2015-02-18
Säkert imponerande för sin tid. Dåtidens Michael Bay typ.
Dutch
2014-12-04
Haha rätt charmigt. 6/10.
Visa äldre kommentarer »