Varian's War

Året är 1938. Den amerikanske journalisten Varian Fry befinner sig mitt i Hitlers krigshärjade Tyskland, där han bevittnar diktatorns våldsamma framfart på Berlins gator. Tillbaka i New York är det först ingen som tror på hans berättelse men successivt vinner han över en grupp allierade. År 1940 åker Fry till Frankrike tillsammans med en amerikansk hjälporganisation, med sig har han en väl genomarbetad flyktplan

Originaltitel Varian's War
Regissör Lionel Chetwynd
Manus Lionel Chetwynd
Genre 2000-tal, Drama, Krig
Skådespelare Alan Arkin, Julia Ormond, Lynn Redgrave, Matt Craven, Maury Chaykin, Rémy Girard, William Hurt

TimBuckley
2009-07-13
(rek 3a) Förbisedd okänd pärla för alla oss som går igång på 2a världskrigssagor, och dessutom därtill då därför att denna till fullo är tagen ifrån verkligheten. Sen är det mäktigt på sitt vis att vara bekant med namn som t.ex Chagall utan att ha tagit del av denna historia. Tycker om filmen rakt igenom med William Hurt som vår gode hjälte, och en välklädd nazist som den propra ondskan. Det enda som drar ner den är att den är lite tillrättalagd och snäll i både dialog och upplägg. Så en stark 3a får det nog bli, även om jag var redo för en svag 4a när eftertexterna rullade igår. Bra & förtjänar helt klart ett par nollor bakom de nu 28 totalt satta betygen.
Bomkia
2009-05-27
Bygger på verkliga händelser vilket alltid hjälper till. Detta är ju dock en tv-film vilket märks i känslan, men vi bjuds på en ganska intressant historia och en duktig Hurt. 3a.
Galivan
2005-05-19
Mycket tröttande, ointressant och sövande. William Hurt är inte rätt man för rollen riktigt. En rollkaraktär som i och för sig redan på manusstadiet antagligen är tråkig. Inget känns riktigt autentiskt och "på riktigt" heller. Julia Ormond är bra, men hennes roll liksom alla övriga är passiva, nedtonade och högst sekundära till förmån för huvudrollskaraktärens exponering.
Slicc
2005-05-15
Krigshärjade? Möjligen 6 år senare..
W.Andersson
2004-12-31
Stark trea, William Hurt är riktigt bra.