2.5

Vargarnas natt

En flicka drömmer om en sagovärld där en äldre kvinna berättar sedelärande historier för sitt barnbarn, om män med kraftiga ögonbryn som man bör akta sig för.

Originaltitel The Company of Wolves
Regissör Neil Jordan
Manus Angela Carter, Neil Jordan
Genre Skräck, Fantasy, 80-tal
Skådespelare Stephen Rea, Angela Lansbury, David Warner, Sarah Patterson, Micha Bergese, Tusse Silberg, Kathryn Pogson, Danielle Dax, Stephen Rea, Richard Morant

Ghostface
2023-11-21
En viss stämning finns absolut i de psykadeliska sagomiljöerna och i det komiska skådespeleriet, den är lite svår att ta på allvar men det är nog inte heller meningen.
2020-01-25
Det här känns mest som nåt man visar för kidsen under halloweenfirandet på dagis.
martineden
2018-10-19
[rek. 3] Det känns som om jag borde gilla denna mer än jag gör för jag har ingenting direkt att klaga på. Härlig atmosfär och fin regi och effekterna är härliga, praktiska sådana från 80-talet, vilket är ett oerhört plus. Tycker om manus och gillar dess freudianska, psykologiska aspekt av traditionella sagor. Tycker att dynamiken mellan ramberättelse och infogade narrativ sköts ypperligt. Filmen är i sig intressant och originell och det är möjligt att jag helt enkelt var på fel humör när jag såg den. Bra! 3+
amam
2018-06-23
Weird. Svag trea, intressant koncept.
GinNTonic
2015-01-18
En av de mest udda filmer jag har sett. Som en enda lång dröm, fullproppad med symbolik, fantasi, stämning och vackra miljöer. Häftig!
Ondskapt
2012-12-30
Snyggt och stundtals intressant, men i längden blir det lite ofokuserat.
jeremy_jones
2012-12-29
Mysig och tämligen förvirrande sagoskräckis med en tonårig flickas sexuella uppvaknande i fokus. Stämningen är tipptopp och en del effekter är så härliga att jag har överseende med det ojämna tempot. Blanda Inception med bröderna grimms sagor och klä ut verket i en halvt erotisk 80tals-varulvs-kostym, så får man något som liknar detta. (4/6)
2012-09-19
mer en ungdomsfilm, och att den var i olika delar gillade jag inte. Annars mycket skön atmosfär, drömsk.
Hargulaf
2011-06-25
Delarna är bättre än helheten och filmen vet iaf att sagor ska vara skrämmande.
mylar
2010-09-05
Fin och smålustig liten saga med fantastisk moralpredikan och mycket symbolik. Ungdomsfilm, skulle jag säga, för ungdomar på 80-talet som riskerade att bedriva otukt med varandra. För övrigt var den vacker och teatralisk.