Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Valerian and the City of a Thousand Planets


Under det 28:e århundradet, bildar Valerian och Laureline ett team specialagenter med ansvar att behålla ordningen i universums mänskliga territorium. På order från försvarsministern ger sig de två ut på ett uppdrag till den makalösa staden Alpha ? en ständigt växande metropol där varelser från hela universum i hundratals år har förenats för att dela kunskap, intelligens och kultur med varandra. I kärnan av Alpha finns ett mysterium, en mörk kraft som hotar den fredliga tillvaron i de tusen planeternas stad, och Valerian och Laureline måste göra allt för att identifiera det förgörande hotet och inte bara skydda Alpha, utan även garantera universums framtid.


Originaltitel Valerian and the City of a Thousand Planets
Alternativ titel Valérian et la Cité des Mille Planètes
Regissör Luc Besson
Manus Luc Besson
Genre Action, Äventyr, Science Fiction, Fantasy, 2010-tal
Skådespelare Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke, Herbie Hancock, Kris Wu, Sam Spruell, Alain Chabat, Rutger Hauer, Sasha Luss, Aymeline Valade, Pauline Hoarau, Ola Rapace, Marilhéa Peillard, Peter Hudson, Xavier Giannoli, Louis Leterrier, Eric Rochant, Benoît Jacquot, Olivier Megaton, Gérard Krawczyk, Mathieu Kassovitz, Jonas Bloquet, Sand Van Roy, Claire Tran, Elizabeth Debicki (röst), John Goodman (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 683
Filmnummer 122633

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Starkbröl
2021-09-02
Enormt snygg film där Luc Besson försöker upprepa Femte Elementet-succén men med en Linda och Valentin-story. Filmen är faktiskt inte alls så dålig om man ser den som en äventyrsungdomsfilm, men DeHaan och Delevigne är helt fruktansvärt felcastade för sina roller och det är de som sänker alltihopa. Jag har aldrig sett en film med så uttryckslösa huvudpersoner, och tyvärr har bådas uttryckslöshet fastnat i läget "resting bitch face". Med några som kunde pendlat mellan allvar/action och humor/slapstick på ett trovärdigt sätt, typ Margot Robbie och Chris Pratt, och bara lite tweakning av manus (speciellt den usla romantiken som helt saknar trovärdighet) hade detta kunnat bli en riktig höjdarfilm. Även Clive Owen är för övrigt felcastad och dålig men det gör inte lika mycket.
Gordyal
2021-02-12
Sicken jävla soppa! Dessutom två träiga krattor i huvudrollerna. Väldigt nära en etta i betyg. (4-/15)
KyLLo
2022-09-25
Färggrann. Kul att Rihanna dök upp, även om hon inte spelar något vidare. Men som någon annan skrev känns den riktad till en väldigt ung målgrupp. För övrigt är jag inget fan av Det femte elementet heller. Besson har gjort mycket bättre filmer.
Sovande_mannen
2019-03-30
Trodde det här skulle vara en riktig konstig och seg film. Men den är en av dom bästa jag sett.
ledsenpirat
2019-02-16
Hade inga förväntningar. Snygg och underhållande! Det är ingen SW eller Aliens, men färgglad och fantasifull sci-fi. Sämst är rollbesättningen av Valerian själv. Påminner om Nemo i dokusåpan Kungen av Tylösand - och det är inget bra i det här sammanhanget.
federico033
2019-02-03
Extrem snygg; javisst. Men seg ologisk handling som gjorts bättre flera gånger tidigare. En kärlekshistoria som verkar ha skrivits av en trettonåring som är rädd för tjejbaciller, vilket blir etter värre av att huvudpersonerna har noll kemi sinsemellan. Vad som drar ner betyget till ett, är de sunkiga värderingarna som filmen uppvisar.
Pari
2018-12-04
Det enda som håller uppe filmen är den snygga data tekniken och enastående effekter!
Murvel48
2018-11-26
Vilket hopkok. Besson har knyckt idéer från minst tio andra filmer. Krystad story och färglösa huvudrollsinnehavare men det blir trots allt en tvåa, fast en mycket svag sådan.
ulpe01
2018-11-06
Ambitiöst. Skulle kanske gjort sig bättre i annat format, typ animerad serie. Eller med andra huvudrollsinnehavare. Snyggt.
RunRiot
2018-10-20
Jäklar så segt detta var! Kändes som filmen var betydligt längre än den var och manuset var riktigt uselt! Specialeffekterna var dessutom så fula att det kändes mer som något dåligt tv-spel än en film. Jag var inget fan av Dane DeHaan innan och det här hjälpte knappast. Major fuckup var inte direkt en karaktär jag kunde sympatisera med. Det var dock ingen av de andra heller, då platt och stelt verkade vara vad Luc Besson var ute efter. Har svårt att ta in att det vara samma man som gav oss Léon. "A soldier will always choose death over humiliation." Om ändå Clive Owen hade gjort detsamma...
Visa äldre kommentarer »