3.4
3.4
Vaiana
I det forntida Oceanien i Söderhavet ger sig seglaren Vaiana ut för att leta efter en sägenomspunnen ö. På sin fantastiska resa slår hon sig ihop med den legendariske halvguden Maui, och tillsammans korsar de det öppna havet. Under den actionspäckade färden stöter de på jättelika havsvidunder, sällsamma dolda världar och uråldrig folktro.

Originaltitel | Moana |
Regissör | Ron Clements, Don Hall, John Musker, Chris Williams (I) |
Manus | Jared Bush |
Genre | Komedi, Animerad, Familjefilm, Musikal, Äventyr, Fantasy, 2010-tal |
Skådespelare | Auli'i Cravalho (röst), Dwayne Johnson (röst), Rachel House (röst), Temuera Morrison (röst), Jemaine Clement (röst), Nicole Scherzinger (röst), Alan Tudyk (röst), Oscar Kightley (röst), Troy Polamalu (röst), Puanani Cravalho (röst), Louise Bush (röst) |
När jag växte upp så tecknades alla filmer - åtminstone de flesta - för hand och även om det gjordes en del datoranimerade filmer även på den tiden så var de ganska lätträknade. Idag är de... Läs mer »
Bästa Disney på mycket länge. En film om mänsklig fåfänga, önskan om att bli älskad och hur fel man kan hamna när man försöker bli det. Intressanta antagonister som inte är endast onda.
Det här känns som en film man ganska snabbt kommer att glömma. Moana är ok i huvudrollen som man har sett många gånger förut, om än i annan kulturell tappning. Maui, spelad av Dwayne Johnson är mest irriterande och påminner mer om en doucheig surfer dude än en halvgud. Det saknas en bra badding, eldgubben i slutet hade inte direkt någon karisma att tala om. Det saknas även en bra sidekick, retardo-kycklingen var lite kul men det var ju inte direkt mycket variation i användandet av honom. Krabban var ganska rolig ändå och höjde filmen, men det är för liten del för att göra någon större skillnad i slutändan. De här söderhavsmytologierna som man har buntat ihop till en generisk religion/tradition är inget som lockar mig speciellt mycket så helhetsintrycket blir ganska slätstruktet, låtarna är också ok men inget som konkurrerar med den gyllene eran i början på 90-talet direkt. Snygga animationer men längre än en 2a känns aldrig aktuellt.
En rätt medelmåttig Disney Film som sagt var hamnar mitt i mellan...
Allt igenom välgjord film med bra musik i sann Disneyanda.
Helt okej. Lite överskattad kanske, men inga större fel men heller inte direkt några magnifika inslag.
Medryckande och vacker
Det är kul att disney utvecklat sina kvinnokaraktärer, mindre kul att männen överlag fortfarande är samma stereotypa. Den här filmen bjöd mig inte på något oväntat. Klassiska comic reliefs, platt musik, inga överraskningar i handling. Meh
Fin och snyggt tecknad film som vi även vuxna kan njuta att se.
Väldigt stark 4a. Väldigt vacker film
Oh den var väldigt rolig, bra, spännande och äventyrlig! Gillar hela filmen!!