Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Vägen hem


En ung man återvänder till sin hemby efter att hans far har dött. Hans mors sorg och saknad är stor och hon vill att fadern skall begravas enligt de gamla traditionerna. På begravningen dyker fler än hundra av faderns gamla elever upp för att hjälpa till att bära kistan den långa vägen hem och visa sin uppskattning för deras gamle byskolelärare. Omtumlad av känslor minns sonen historien om kärleken mellan en ung kvinna och byns nye byskolelärare, en historia om kärleken mellan hans mor och hans far.


Originaltitel Wo de fu qin mu qin
Alternativ titel The Road Home
Regissör Zhang Yimou
Manus Bao Shi
Genre Drama, Romantik, 90-tal
Skådespelare Sun Honglei, Zheng Hao, Zhao Yulian, Li Bin (I), Zhang Ziyi
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1184
Filmnummer 4596

Recensioner

Skapad 2019-12-23 av niebaotan
Ett fascinerande och berörande drama om en ung kvinnas kärlek till en lärare i den kinesiska landsbygden. Händelserna går att sammanfatta kort men dess stillsamma och lugnande drag får detta att...   Läs mer »

Kommentarer


Galivan
2015-02-16
Idiotiskt dålig musik förstör filmen. Smetig irländsk flöjt på amerikanskt vis (låten för tankarna till Braveheart och Titanic). Storyn är också väldigt nostalgisk och sentimental. Allmänt välgjort filmmässigt, men uppdelningen av nu och dåtid är ett trick som gör att dåtidsberättelsen kan passera trots dess tunnhet, och handlingen som helhet blir barnsligt enkel. Bra inledningsscener, och jag gillade när hon sprang över fälten med dumplings (finns liknande scen i Qiu Ju), men inte mycket intressant i övrigt. 2a.
Dele
2014-01-25
Utsökt bildkomposition och musik i denna ömsint och ärligt berättade historia om mänsklighet och kärlekens kraft. Fint och känslostarkt.
Tolkana
2014-01-13
Mycket fin kinesisk berättelse, som blir finare (tror jag) om man har ett djupt intresse och kunskap om Kina.
Franzo
2013-07-29
Oerhört förvånad över de generellt höga betygen som denna film får. I min mening en sentimental skitfilm. Sliskigt foto, endimensionella karaktärer och ett ledmotiv som spelas typ en miljard gånger. Parodi!
Powha
2013-06-20
Riktigt fin, men i min mening lite tråkig. Hur som helst en sevärd film.
NtoNW
2013-04-24
Härlig berättelse - tänk att en så enkel historia kan bli så bra. Fotot är emellanåt helt makalöst.
AmyTatti
2013-02-20
En fin berättelse, fint foto, med en sentimental prägel. Tycker om det. Jag berörs särskilt av trofastheten hos den gamla kvinnan. Tycker dock inte att kärlekshistorien i dåtid riktigt fastnar, på sin höjd blir det gulligt, men inte romantiskt.
FilmSimon
2012-09-05
nä fin va den men det är ju många filmer, nä det räckte inte för mig tyvärr :( vore trevligt om nån som satte en femma på den skicka ett meddelande till lilla mig och förklarade storheten faktiskt... för mig va den ganska tråkig och intet sägande och det är inte vad jag brukar känna av filmer som filmtippset gissar ska bli en femma...
yrkeschaufföre
2012-02-21
Vilken fantastisk kärlekshistoria, jag är helt tagen då jag inte väntat mig nått speciellt.
Gigi1943
2012-02-17
En klar fyra, den var både vacker och romantisk, kanske inte så spännande men fullt njutbar och var ju flickan så vacker!
Visa äldre kommentarer »