Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Våga minnas


"Det har gått 25 år och det är så lite jag kommer ihåg. Jag minns inte polisförhöret och jag minns inte heller rättegången och jag har aldrig pratat med mina föräldrar om våldtäkten, men den finns alltid där ändå." Ewa Cederstams egna minnen blir utgångspunkten för hennes sökande bakåt. Om att våga stanna upp i vardagen, sätta ord på det tystade och möta det man kanske helst velat glömma. "Våga minnas" är en film om att bli fri från sitt eget minne och gå vidare som en mer hel människa. En dokumentärfilm som vill att vi börjar se konsekvenserna av övergrepp. Går det att gå vidare? Går det att bli fri från sitt eget minne?


Originaltitel Våga minnas
Regissör Ewa Cederstam
Manus Ewa Cederstam
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 53
Filmnummer 95315

Recensioner

Skapad 2019-10-13 av RebeckaNilsson
En dokumentärfilm om att våga röra upp känslor, minnen och obehagliga tankar för att besegra en skräck som etsat sig fast. Ewa Cederstam har själv regisserat en film om hennes kamp att våga mi...   Läs mer »

Kommentarer


foppa99
2013-07-18
Modigt!!!!!!! Fan jag fattar inte: vem i helvete vill ha sex me någon som inte vill?? Sjukt e det. Om jag betänker det jag läser i media ang tex krig,våld,våldtäkter,trafficking,droger,maffia,rån mm så känns det som om män står för minst 90% av all ondska o allt som e skit i världen. Lite muppig kommentar.. Men det e så jag funderar.
Dele
2012-10-11
Modig, stark och väl vinklad film på ett ämne viktigt att lyfta fram. Rent filmiskt mer konventionell.
origC-J
2012-03-10
Fantastiskt modig och öppen film om hur följderna av ett avskyvärt brott kan kasta en fruktansvärd skugga över ett helt liv.