Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Vad är klockan i Paris?


Hsiao-kang är en ung man som säljer klockor på gatorna i Taipei. En dag säljer han sin egen klocka till en vacker kvinna som är på väg till Paris. Det korta mötet lämnar honom starkt berörd och han blir helt fixerad vid tanken på att hon är i en annan tidszon. Han ger sig ut för att ställa fram alla klockor i Taipei till Paristid. De mystiska sammanträffanden som då börjar dyka upp, gör att de två städerna plötsligt inte är så långt ifrån varandra.


Originaltitel Ni neibian jidian
Alternativ titel 7 to 400 Blows, What Time Is It Over There?, What Time Is It There?
Regissör Tsai Ming-liang
Manus Tsai Ming-liang, Yang Pi-ying
Genre Romantik, Drama, 2000-tal
Skådespelare Jean-Pierre Léaud, Lee Kang-sheng, Chen Shiang-chyi, Lu Yi-ching, Miao Tien, Cecilia Yip
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 634
Filmnummer 8381

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2022-07-14
Tyckte mest bara detta var andlöst tråkigt. Visst finns en viss stämning här och så, men jösses... den gick inte hem. Lite fint att Jean-Pierre Léaud dök upp, dock.
fisk0
2022-04-28
Tycker den var fantastisk.
wasteoftime
2017-02-09
Vad ska man säga, egentligen? Finner den mest väldigt "meh" faktiskt. Visst finns det anspelningar av att kunna bli bra, men det håller liksom inte. Det är dock bättre än "Länge leve kärleken" och inte dåligt, bara ... 0,5 på SH-skalan.
Albion
2017-02-06
Lämnar en meditativt melankolisk känsla efter sig. De små gesterna bildar ett pussel som tillsammans skapar bilden av ensamhetens samröre. Inte direkt någon myspys film att snaska i sig godsaker till och visst är det tålamodsprövande också många gånger. Betyget får bli en 3;a
BrutusBeefcake
2017-01-31
Helt och hållet underbar. Skall ses under tystnad med bara en klocka som tickar i bakgrunden. Deprimerande, bisarr, fin och skitrolig. Tsai har fått med det mesta, lyckas skruva ned tempot flera hack utan att det någon gång blir långtråkigt eller oengagerande. Väldigt imponerande! (13+/15)
kakbakarn
2014-10-28
En fin film om ensamhet.
hestret
2013-11-03
Filmen fångar simultant ensamhet/osäkerhet och samhörighet, vilket i efterhand känns väldigt häftigt. Tagningarna är vackra; långsamma och sammanbitna som allt som oftast sveper med tittaren. Det jag gillar med Tsai är att han både sätter de komplexa och mystiska karaktärsrutorna och de fyllda exteriörerna. Ibland blir det dock lite tråkigt, vilket sänker filmen en del. Gillar dock hur man som tittare inte alls får bakgrundsinformation som förklarar varför karaktärerna gör si eller så, utan att man istället måste/får fylla i det själv. Humorn funkar ibland, men inte alltid. Tyvärr känns det kanske som att de enskilda delarna inte är riktigt lika bra som helhet dock. Men det räcker ändå till en svag fyra.
Sznax
2012-06-06
Tsais svagaste film hittills. Varken karaktärerna eller historien blir aldrig intressant och för en gångs skull så blir det faktiskt riktigt tråkigt, han har lyckats hålla sig ovan det tidigare men inte den här gången. Betyg 4.7
NtoNW
2011-11-21
Det här är bra, ja till och med mycket bra. Tsais statiska kamera ser till att små scener utspelas framför oss. Ibland roliga, ibland tragiska. Sammanlagt en två-tre oerhört starka berättelser sammanvävda med varandra och ändå inte. Snuddar femman, men än så länge en stark fyra.
PallePuck
2010-07-21
Jag förstår inte alla dessa kommentatorer som påstår sig inte förstå. Vill man ha huvudet undersökt finns det bättre ställen att anmäla sig på.
Visa äldre kommentarer »