Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Ursäkta, vad är klockan?


En fantasilös och neurotisk rektor hamnar på fel tåg på väg till en konferens. Detta misstag leder in honom i en härva av katastrofer och vedermödor.


Originaltitel Clockwise
Regissör Christopher Morahan
Manus Michael Frayn
Genre Komedi, 80-tal
Skådespelare John Cleese, Penelope Wilton, Alison Steadman, Stephen Moore, Nadia Sawalha, Joan Hickson, Constance Chapman, Ann Way, Michael Aldridge
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3039
Filmnummer 4151

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Sheepy
2022-11-30
Filmen är som bäst när den är mer nedtonad, inledningen när Stimpson övar på sitt tal samtidigt som han minutiöst styr över skolan är lysande. Tyvärr bygger resten av filmen mycket på frustrationskomik och missförstånd. John Cleese är dock perfekt castad och det känns som att filmen är skriven för honom.
dudson
2021-03-26
Rejält muppig film med sanslöst många...byfånar inblandade. Herr-Cleese snor showen som vanligt då karln får löpa amok./ Sen tydligt hur många nr..33 det är i filmen. Just ja. Högsta graden av Frimurarna .. Men vet man vad att checka efter i filmer så blir man inte förvånad direkt. Förövrigt en skojsig komisk upplevelse av ett England med röda telefon-kiosker och lantlig idyll, som knappast finns längre tyvär. 2+
Ful_fisk
2020-11-10
Småkul komedi som duger för en enkel titt. Cleese är alltid sevärd. Lite melankoliskt att sådana här filmer inte görs överhuvudtaget längre...
Bumbi78
2017-08-20
Urengelsk humor och det går inte att bortse ifrån att man drar paralleller med Cleese´s Basil Fawlty även i den här. Rolig för stunden även om andra halvan kunde slipats en aning.
Krille80
2014-10-31
Den här filmen har nog de flesta sett eller åtminstonde hört talas om. Jag tycker riktigt bra om detta och John Cleese är strålande om än att det kanske kan bli lite enmansshow. Han bjuder dock på väldigt många kul scener där den vandaliserade telefonkiosken är en favorit. 3+
DrJW
2014-02-20
Den här var mer awkward än rolig(kan inte hitta ett bra svensk ord, awkward är den ord som passar till den här filmen), och väldigt blek och bortglömd. Filmens två huvudskämt(tror i all fall att John Cleese´s karaktärs tankar om hans tal ska va ett skämt) är knappt roliga, dem var inte roliga första gången man såg de o dem var sannerligen inte roliga i resten av filmen!
KyLLo
2014-02-04
Det där med telefonkiosken är kul och några småsaker till som jag kan räkna på en hand, men det mesta är fånigt och tråkigt.
-kakihara-
2014-01-21
John Cleese bär upp den något svaga filmen till en trea!
Berniey
2013-11-12
Sevärd komedi och det är tack vare John Cleese som gör den så pass bra, med några riktigt roliga scener, sen så är det en viss förutsägbarhet och lite överdrivet skådespel.
Xenox
2012-08-11
En ganska rolig komedi. John Cleese är som vanligt riktigt bra.
Visa äldre kommentarer »