Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Urladdning


Mae flyttar tillbaka till sin hemstad efter en misslyckad sejour i storstaden. Hon gifter sig med en snäll och lugn fiskare som vill ta hand om henne. Men Mae blir snart uttråkad på hemmafrulivet.


Originaltitel Clash by Night
Regissör Fritz Lang
Manus Alfred Hayes
Genre Drama, Film-Noir, 50-tal
Skådespelare Barbara Stanwyck, Paul Douglas, Robert Ryan, Marilyn Monroe, J Carrol Naish, Keith Andes, Silvio Minciotti
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 206
Filmnummer 7819

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KimEkberg
2018-01-02
Bra Americanakännsla, och cast. Finns mycket fina bitar, och nerv och hot om våld när könsroller når sina bristningsgränser - men känns också lite svulen och tv-teatermässig i det långa loppet.
goeran
2016-01-20
Fritz Langs melodrama Clash by Night från 1952 är måhända inte någon av hans större filmer men Barbara Stanwyck, Paul Douglas och Robert Ryan i huvudrollerna och det snygga fotot höjer filmen över medelmåttan.
Gigi1943
2014-10-09
NU FÅR JAG SKÄRPA MIG! Så här kommenterade jag denna film efter första titten: "Räcker med en mycket svag trea, jag är trött på den här typen av pratfilmer, liknar Linje Lusta med skrik och bråk och knappast någon handling alls, skulle kunna vara ett teaterstycke ..." Jisses, nu har jag sett den en gång till och är nog på ett helt annat humör, för betyget for i höjden till en fyra! Vad händer om jag ser den en tredje gång? Uj uj uj. Njöt verkligen av den!
Werim
2014-07-05
Känner inte igen Fritz Lang i den här filmen. Den är väldigt annorlunda jämfört med hans andra filmer. Filmen är helt okej och Marilyn Monroe är ett positivt tillskott. Men den är aldrig bättre än helt okej. Sevärd? Njä.

2013-12-09
Riktigt bra tycker jag! Nästan 4a i betyg!
NtoNW
2013-09-15
Emellanåt riktigt fint, men när de STORA scenerna sätter igång så blir det lite för mycket. Kul med Paul Douglas karaktär, måste se mer med honom. Synd att han inte gjorde så många filmer av klass.
precineadd
2013-02-07
Fantastisk såpa, jämn och skickligt gjord; liksom föregående Rancho Notorious märkligt förbisedd och underskattad. Det är helt klart en av Langs allra mest ambitiösa/seriösa USA-filmer.
Astrojacob
2012-07-12
Ingen av Langs bättre men den tar sig sakta och segt upp på en svag Fyra. Kul att se en seriös roll av Marilyn och Paul Douglas en skön typ. Storyn lite väl dramatisk men bra intrig och bitvis lite hetta. Svag Fyra dock. Lang gjorde flera bättre...
Albion
2012-04-14
Detta relationsdrama blev en ren besvikelse och det är med råge Fritz Langs sämsta av de jag sett hittills. Rejält överdramatiserad och med alltför stort överspel från alla inblandade, Marilyn Monroe möjligtvis undantagen. Dessutom känns Stanwycks rollfigur allt annat än trovärdig. Betyget räcker bara till en 2;a
Tonti
2012-01-08
Första halvan är riktigt bra med fantastiskt tät stämning. Tyvärr är själva triangeldramat ganska trist och förutsägbart och redan gjort. Man fattar att det ska utvecklas till det så fort Robert Ryan visar sin kantiga nuna men hoppas in i det längsta att filmen inte ska hamna där. Hantverket och dialogen är annars imponerande och Stanwyck lysande. Den för mig okände Paul Douglas är sensibel. Blir en mycket stark trea till en film, som ändock kunde gjort något mer med sina fina förutsättningar.
Visa äldre kommentarer »