Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Uprising


18 januari, 1943. Nazisterna gör ytterligare ett tillslag i Warszawas getto för att samla in judar för deportering till dödslägret Treblinka. Men den här gången är det något som är annorlunda. Beväpnade män och kvinnor från den judiska motståndsrörelsen genomför, på given signal, en anmärkningsvärt modig strid för frihet.


Originaltitel Uprising
Regissör Jon Avnet
Manus Paul Brickman, Jon Avnet
Genre Drama, Krig, Mini-serie, 2000-tal
Skådespelare Donald Sutherland, Jon Voight, Sadie Frost, Cary Elwes, Hank Azaria, Leelee Sobieski, David Schwimmer, Alexandra Holden, Jesper Christensen, Stephen Moyer, Radha Mitchell, Mili Avital, Eric Lively, John Ales, Andy Nyman, Luke Mably, Ben Crystal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 224
Filmnummer 7312

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Dream
2016-03-30
Denna var bra! Tills (Warsaw 44) som är en liknande film kom ut, men den stora skillnaden är att den kommer från Polen där allt hände och beskriver sanningen! Då kan man inte ge (Uprising) som är mer än amerikansk vinklad historia mer en Godkänt längre tyvärr.
picklessmulan
2012-09-04
Fin skildring av ghettot men alldeles för tunt manus i mitt tycke. Man fick inte veta så mycket som man skulle vilja om de olika karaktärerna. Tycker även som vissa andra att många av skådisarna inte platsar i filmen eller helt enkelt gör dåliga insatser. En sevärd film som ändå kunde gjorts bättre.

2011-09-28
Jag tycker castingen till hela filmen var helt absurd. nix, inget för mig.
ellaine
2010-05-13
Störde mig hela tiden på att Ross var med, han är alldeles för förknippad med Vänner. Jag förstår inte varför de valde just honom.
Djason
2009-12-02
Gripande och spännande med bra skådisar. Dock sätter jag ett stort frågetecken till Ross från vänner, pasar han verkligen in i det här?
WinDrop
2009-07-17
Nej men nej, verkligen inte en fyra. En judes historia, offermentaliteten är på sin topp. Den här behöver man verkligen inte se, bara en massa beklaganden och inte så mycket om själva kampen som faktiskt var väldigt brutal i ghettot!
Ola_Schubert
2009-05-09
Äntligen en hel film dedikerad till upproret i Warszawas getto! När jag läste boken "Mila 18" så såg jag framför mig samma scener som jag fått sett i denna utmärkta film. Och detta var en strid som judar, vare sig de är sionister eller ej, har all anledning att känna stolthet över, desamma kan knappast sägas om Israels senaste strid. En stark fyra i betyg för en mycket effektivt berättad historia.
Gordyal
2008-10-10
Ibland känns det som att det görs för många sådana här filmer, men denna är enligt mig definitivt befogad. Den är förvisso inget mästerverk och den formligen skriker tv-produktion (vilket inte alltid är negativt), men den berör rejält och är bitvis riktigt spännande, och skådespelet håller god klass (allra bäst är nog Leelee Sobieski). (9-/15)
jonbo
2008-06-22
Stundtals gripande och stark film med bra insatser överlag, men med undantaget David Schwimmer (grym felcasting).
Bumbi78
2008-02-08
Gripande och bra såklart även om de skriker lite tv-filmatisering om de hela. Men de är ju å andra sidan verklighetsbaserat.
Visa äldre kommentarer »