3.6
3.6
Uppvaknanden
Den blyge neurologen Malcolm Sayer tar anställning på ett sjukhus i Bronx. Där provar han en ny medicin på den sömniga Leonard, och på flera andra patienter. Plötsligt avtar dock effekten, och bieffekter uppenbarar sig.

Originaltitel | Awakenings |
Regissör | Penny Marshall |
Manus | Steven Zaillian |
Genre | Drama, 90-tal, Biografi |
Skådespelare | Robin Williams, Robert De Niro, Julie Kavner, Ruth Nelson, John Heard, Penelope Ann Miller, Alice Drummond, Judith Malina, Barton Heyman, George Martin (I), Anne Meara, Richard Libertini, Laura Esterman, Jayne Haynes, Keith Diamond, Dexter Gordon |
Sliskigt värre. Varenda scen tigger om tårar från publiken, och inte för ett ögonblick glömmer man bort att det är Williams och De Niro man tittar på. Williams roll är f.ö. precis samma roll som han spelar i Döda poeters sällskap; enda skillnaden är att han är läkare istället för lärare.
De Niro... En riktigt stark roll.
Som vanligt är 90-talsfilmer bättre än allt som görs idag. Då fanns inte massa effekter som förstörde filmerna. En fin film, utdragen och bra, man blev inte uttråkad av den heller, även om den mest rör sig i samma miljö. Kanske inget jag kommer se som en toppfilm, men fin, funkar.
Välspelat av både Robin Williams (lyckligtvis mer nedtonad än vanligtvis) och Robert De Niro (Leonard). Tyvärr håller inte manuset lika hög klass och filmen har en något oklar ton som pendlar mellan lättsam/sentimental. Dessutom blir den väl Hollywoodig och sluttalet kring att den verkliga medicinen är jobb, lek, familj och vänskap ger kväljningar. Däremot är det kul att se både Max von Sydow och Peter Stormare i mindre bi-roller.
Jo, men den har några fina stunder, även om den trampar välkänd terräng.
Stark film med många tunga scener. Inget man ser om då kanske. Men värd en koll om man gillar Robin och Deniro.
Började bra, men när Robert De Niro kom igång blev det riktigt bra! Berörde riktigt duktigt framåt slutet dessutom. Verkligen sevärd!
Typisk amerikansk sentimentalitet. Historien är fascinerande men jag hade önskat mig ett mer realistiskt utförande.
Enormt skådespel av De Niro, som tillsammans med den historiska händelsen resulterar i att filmen förtjänar en 4:a.
De Niro, som allt som oftast gör liknande roller, visar här sitt spektra. Oerhört stark och bra film.