Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Upp


Carl Fredricksen har i hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och leva livet. Men vid 78 års ålder verkar det vara aningen sent, tills en ödes nyck (den ihärdiga 8-årige scouten Russell) ger honom en ny chans. "Upp" tar oss med på ett spännande äventyr där det omaka paret träffar på oländig terräng, oväntade bovar och djungelvarelser. Så nästa gång du letar efter äventyr - se Upp!


Originaltitel Up
Regissör Pete Docter, Bob Peterson
Manus Pete Docter, Bob Peterson
Genre Drama, Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, Fantasy, 2000-tal
Skådespelare Edward Asner (röst), Christopher Plummer (röst), Jordan Nagai (röst), Bob Peterson (röst), Delroy Lindo (röst), Jerome Ranft (röst), John Ratzenberger (röst), David Kaye (röst), Jess Harnell (röst)
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 14663
Filmnummer 74058

Recensioner

Skapad 2019-11-26 av precineadd
Walt Disney sa en gång i tiden att han ville göra filmer för en hel publik och inte bara för barn. Hans mål var att producera animerad film som kunde stå jämte vanlig spelfilm och bedömas på ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av frienatic
Is it a bird? Is it a plane? Nej, det är ett flygande hus med en åttioåring, en rund liten scout, en hund och en massa färggranna ballonger. Pixars Upp tar inte den lätta vägen med en pensionä...   Läs mer »

Skapad 2019-11-26 av wst
Carl Fredricksen är en 78-årig man som under hela sitt liv längtat efter att få upptäcka världen och känna hur det är att leva livet. Nu ser det ut som att allt är försent då Carl är tvung...   Läs mer »

Kommentarer


Albion
2023-10-04
Nja, detta var mest en lång seg transportsträcka till de sista 20 minuterna då det tände till lite. Däremot hade jag personligen väldigt roligt åt uttrycket när man sa ”ekorre” till hundarna och de tappade all kontroll. Samma sak var det nämligen med vår barndoms hund. När vi sa ekorre (som vi hade gott om bland tomtens alla hasselbuskar) blev vår hund alldeles paralyserad och ville bara ut och jaga. Så det sa brorsan och jag förstås lite då och då. Nåja, betyget blir en 2;a
Rai
2022-06-26
Fin film fast lite knasig animerad...
92axha10
2019-02-27
En bra film med ett moget budskap som inte ser ner på publiken
KyLLo
2018-11-06
Det är färgsprakande och balansen mellan verklighet och fantasi fungerar i det stora. Flygscenerna är otroligt mysiga. Tyvärr är det dåligt med dem. Gubben är faktiskt hyfsat sympatisk och grejen med hunden är kul i början. Annars är filmen fylld av stereotyper, där den ena är mer osympatisk och påfrestande än den andra. Händelseutvecklingen är inte alls i min smak.
Grillo
2017-10-01
Första kvarten är en lätt femma. Sedan tappar den något men håller i fyran. Kombo av en man som heter ove o hundraåringen?

2017-01-29
En bra familjefilm som även vuxna skulle gilla.
sibylla
2016-12-10
Bästa film jag sett på länge! Hela familjen gillar.
emelee
2015-10-03
Charmig och fin, men väldigt förutsägbar. Dock sevärd, så den får 3 i betyg. Disney vet hur man gör folk känsliga. In med några djur och skapa en konflikt. Sen en hjärtvärmande återförening där antingen djuret eller människan räddar den andre. Men som den djurälskande människa jag är så faller jag oftast för detta billiga knep varenda gång.
swecarlsson
2015-03-05
En otroligt härlig och välgjord film. Hyfsat kort men hellre kort än proppad med tråkigt utfyllnadsmaterial. Funkar bra för alla åldrar.
SaraAlt
2015-01-27
Ursäkta mig medan jag gråter mig till sömns för alltid.
Visa äldre kommentarer »