Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.1
av 5

En oväntad vänskap


Driss, en ung kille från förorten som precis kommit ut från fängelset, anställs genom en händelse som personlig assistent till den oförskämt rike, men också mycket ensamme aristokraten Philippe som blivit förlamad efter en skärmflygningsolycka.


Originaltitel Intouchables
Alternativ titel The Intouchables, Untouchable
Regissör Olivier Nakache, Eric Toledano
Manus Olivier Nakache, Eric Toledano
Genre Drama, Komedi, Biografi, 2010-tal
Skådespelare François Cluzet, Omar Sy, Anne Le Ny, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Cyril Mendy, Christian Ameri, Grégoire Oestermann, Salimata Kamate, Absa Diatou Toure, Thomas Solivéres, Joséphine de Meaux, Dorothée Brière
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9187
Filmnummer 94871

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


karlmats
2023-02-21
En film jag väntat oväntat länge med att se, nu har den ju lite fått ett eget liv utanför sig själv så det var lite svårt att gå in utan förutfattade meningar så här 12 år senare. Men det är ju en mysig feelgood-film det måste jag erkänna. Tänk om världen var så här fin alltid? Det är den ju givetvis inte men filmer handlar ibland om att få drömma sig bort till en annan värld och sätta sig in i huvudet på en spännande karaktär eller två och det är precis vad vi får göra. Cluzet och Sy bär upp filmen och det är skönt att se att man bara låter de utmana varandra på ett ganska oängsligt sätt. Det räcker upp till en svag 3a, jag förstår alla hyllningar även om jag är lite mer tempererad själv.
Kolo99
2021-04-29
Den absolut finaste filmen jag sett. Inte ofta jag gråter i en film, men med denna så kunde jag bara inte hålla mig. En rolig, hjärtskärande och vacker film som många kan få sig en tankeställare av.
amam
2020-12-03
Svag trea, smörig feelgoodfilm. Man får det man förväntar sig helt enkelt.
Bumbi78
2020-11-16
En film jag skjutit på länge - och varför kan man fråga sig? Bra rätt igenom med mycket charm och riktigt bra skådisinsatser.
Pos
2020-07-10
Bra film och inte lika klyschig som jag väntat mig. Bra filmhantverk på i princip alla punkter. Räcker dock inte till en femma.
ses11
2020-06-28
Sexistisk dynga med värdelöst filmhantverk på i princip alla punkter, en feel good-film som får mig att må riktigt, riktigt dåligt.
labi
2019-08-20
Går inte annat än gilla. Cluzet är lysande.
Stan
2018-12-16
Småcharmig och mycket välspelad. Trevlig
F-M-J
2018-07-10
Gött med en feel good mellan varven, här ett praktexemplar.
Rai
2018-01-01
Helt ok för att vara fransk film, som jag annars inte är vidare förtjust i...
Visa äldre kommentarer »