Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Untamed


Filmen, som utspelas under Taishoeran 1912 - 1926, handlar om viljestark kvinna (Oshima/Shima) som har problem i sina äktenskap och kärleksrealationer (eftersom männen har svårt att acceptera hennes starka personlighet) och som ständigt kämpar för att lyckas i affärslivet. Filmen bygger på en roman av Shusei Tokuda.


Originaltitel Arakure
Regissör Mikio Naruse
Manus Yôko Mizuki
Genre Drama, Komedi, Romantik, 50-tal
Skådespelare Takashi Shimura, Ken Uehara, Masayuki Mori, Seiji Miyaguchi, Daisuke Katô, Tatsuya Nakadai, Eijirô Tôno, Keiko Kishi, Chieko Nakakita, Hideko Takamine, Haruo Tanaka, Mitsuko Miura, Takeshi Sakamoto, Masahiko Tsugawa, Noriko Honma
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9
Filmnummer 78241

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


goeran
2015-09-28
En mycket bra film med den helt fantastiska Hideko Takamine i huvudrollen och med nästan hela Japans övriga skådespelarelit i de övriga rollerna. Oshima (Hideko Takamines rollfigur) är inte någon entydigt sympatisk person, hon har både goda och dåliga sidor, men hon är något ovanligt i dåtidens patriarkaliska samhälle; en verkligt målmedveten kvinna som inte accepterar kvinnans underordnade roll och verkligen vill bestämma över sig själv (och som vill lyckas i affärslivet). Det är intressant att notera att Naruse förlagt filmens handling till just Taishoeran; som var en tid då Japan snabbt förändrades i ekonomiskt och tekniskt avseende (t ex har telefonen, som man ser i filmen, blivit vanlig) men där de gamla könsrollerna levde kvar. Ett intressant inslag i filmen är scenen från visningen av en stumfilm med en benshi-berättare i aktion.