Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.1
av 5

Universal Soldier


Året är 1969. Platsen är Vietnam. Sergeant Scott ger Luc i uppdrag att döda två oskyldiga vietnamesiska barn, men han vägrar. Då bestämmer sig Andrew för att själv verkställa morden. Nevadaöknen. Nutid. Militären håller på med ett hemligt projekt - att skapa den perfekta soldaten. De väcker upp döda före detta marinkårssoldater och designar dem till stridsmaskiner.


Originaltitel Universal Soldier
Regissör Roland Emmerich
Manus Dean Devlin
Genre Action, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Jean-Claude Van Damme, Ally Walker, Dolph Lundgren, Ed O'Ross, Jerry Orbach, Leon Rippy, Tico Wells, Ralf Moeller, Tommy 'Tiny' Lister, Drew Snyder, Simon Rhee, Eric Norris, Rance Howard, Lilyan Chauvin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6536
Filmnummer 622

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av billybob
Året är 1969. Platsen är Vietnam. Sergeant Scott ger Luc i uppdrag att döda två oskyldiga vietnamesiska barn, men han vägrar. Då bestämmer sig Andrew för att själv verkställa morden. Nevada...   Läs mer »

Skapad 2019-10-29 av AddeColciago
Jean-Claude van Damme och Dolph Lundgren spelar två amerikanska soldater stationerade i Vietnam. De har varit där en längre tid och båda börjar tappa greppet. Van Damme vill inget hellre än att ...   Läs mer »

Kommentarer


Andreas_
2022-02-18
Originalet av alla Universal Soldier filmer som kommit ut under årens lopp, så är detta den enda man behöver lägga tid på att se, för dom övriga är riktigt dåliga B-films uppföljare, denna är påkostad och välgjord, speciellt för att vara en Van Damme/Doplh Lundgren actionfilm, men dom båda var stora skådisar på 90talet och drog publik och då fick dom påkostade och välgjorda actionrullar att agera i också, detta är en av dom bästa och mest välgjorda filmer som både Van Damme och Lundgren gjort och dom har en jäkla bra kemi ihop dessutom, Dolph är perfekt som en supersoldat med psykos och på så vis blir "the bad guy" medan Van Damme är den snälle med stabilt psyke och blir därför den gode supersoldaten som vill göra det rätta. Idén till filmen är bra och när den kom 92 så var det galet välgjort och snyggt, bra action dessutom, den håller faktiskt fortfarande ganska hyfsat även om man inte köper manuset. Kan även säga att detta är en av få filmer som Roland Emmerich har gjort som inte handlar om jordens undergång utan liten av Terminator light ungefär, men som sagt, se upp för den massiva uppsjö av kassa uppföljare som kommit efter denna. Ally Walker är även hon bra i en bi-roll, så gillar man gamla klassiska 90tals actionfilmer eller bara är ett fan av gamle Dolph eller Van Damme så kan jag rekommendera denna, helt okej än idag, trots att det är cirka 30 år sedan filmen kom ut, den har faktiskt åldrats ganska ok, betyget blir en stark 3:a
Starkbröl
2022-02-01
En Mini Guppy, jo jag tackar jag. B-film men ingen katastrof.
sodomiten
2021-12-11
Bra säkerhet på militärbasen i början där reportern lyckas ta sig in :-) Skälet till att man såg detta var namnlistan, som imponerar mer än filmen i sig. RIP Tommy Lister
Raimo_1985
2020-08-11
Wow, alltså jag minns ju att den var bra men inte så här bra! Fullt ställ hela tiden och Van Damme och Dolph är unga, snygga och roliga, fulla av energi. En 90-talsaction helt i min stil. Action, humor, passionerade insatser!
fridenpaden
2019-02-02
Det här var ingen riktig van Damme-film eftersom han inte gick ner i spagat. Han hade chansen då han var naken några gånger.
Rai
2018-03-19
Å, nej alltså!!!
BrutusBeefcake
2015-11-17
Den här filmen kommer från en svunnen tid som saknas något oerhört, i en nutid där endast karlar i trikåer får chans att visa sig på bion så kan man minnas tillbaka till när stora, starka, och skitiga män stod som förebilder till de unga i tonåren. Universal Soldier är direkt från dess storhetstid och Klåddan har aldrig varit snyggare och Dolphan blev aldrig så mycket hunk igen. Det här är action-genren så som den skall vara, den är våldsam, tuff, underhållande med riktiga explosioner och en hel jävla drös med sköna one-liners. Lägg där till två av de tuffaste under sin bästa tid. Det här är action som det skall vara, men aldrig kommer till att bli igen. För evigt saknad - riktig action med riktiga actionhjältar. R.I.P (9+/15)
LacombeLucien
2015-07-17
Måste se om.
Count_Duckula
2015-06-23
Samtidigt som jag blev något besviken kan jag inte heller sätta mindre än 3. Många minnesvärda stunder. För övrigt är filmtipsets text om filmen under all kritik "Året är 1969. Platsen är Vietnam. ..." kom igen.
Krille80
2014-11-13
När denna filmen kom kändes det som en stor grej. Två av dåtidens största actionsnubbar i samma film, mycket bättre kunde det inte bli! Sedd med dagens kritiska ögon är det svårt att säga något annat än att det är en schysst B-film. Full fart framåt är det enda som gäller blandat med lite humor. Dolph Lundgren är suverän i sin roll.
Visa äldre kommentarer »