Unga Sophie Bell

Här får vi följa den försiktiga Sophie och hennes mer extroverta bästis Alice. De planerar en gemensam flytt till Berlin men den symbiotiska och destruktiva vänskapen får sig en törn och Sophie blir kvar hemma när Alice på egen hand åker till Tyskland.

Originaltitel Unga Sophie Bell
Regissör Amanda Adolfsson
Manus Amanda Adolfsson, Josefin Johansson
Genre Drama, 2010-tal
Skådespelare Sara Chaanhing Kennedy, Claes Bang, Felice Jankell, Ahnna Rasch, Lotten Roos, Pheline Roggan, Oskar Stenström, Jella Haase, Julius Fleischanderl, Hedda Stiernstedt, Iggy Malmborg, Marcus Vögeli, Mladen Puric, Murat Dikenci, Evamaria Björk

Skapad 2019-12-13 av sannakarishma
En inspirerande film om två unga tjejer (Sophie och Alice) som precis har tagit studenten och vill göra så mycket som möjligt av det fria livet. En djup film om identitet och jakten på lycka där...   Läs mer »

ViolaIngeborg
2018-09-14
Vackra skånska vyer. Enkel och relativt rak historia som kanske lovar för mycket. Trailern ger en känsla av thriller, filmen är mest saktmodig. Blir inte heller riktigt berörd. Men Felice Jankell gör ett fint porträtt. Stark tvåa.
Spidde
2017-06-12
Klart sevärd svensk film, med hyfsat manus, bra skådespel och snyggt foto. Kul att SVT visade den, känns som det är många svenska filmer som "försvinner" efter att de gått på bio (med mycket begränsad distribution) och sen är svåra att få tag i. Stabil trea.
Boondock_saint
2017-06-12
Som Hypostas skrev så är ljudet väldigt lågt vid dialogerna, så jag fick också slå på textningen. Fin film där Felice Jankell gör sig väldigt bra i centrum.
Raimo_1985
2016-08-29
Ganska bra. Bra mycket bättre än mycket annat som görs i Sverige. Fångar rådande tidsandan.
Roswall
2016-06-08
Håller med Hypostas om att ljudet på dialogen var för lågt, jag såg hela filmen med textning trots hörlurar. Kvalitetsmässigt tycker jag den är väldigt ojämn, en del höga toppar och flera låga dalar. Jag får periodvis problem med hur man jobbar med musik, hur stämningen i vissa scener förväntas bygga helt på den. Det är ju en film om sen tonår, men för den skulle behöver inte utförandet andas sen tonår. Jankell gör det bra för övrigt.
timbo93
2015-08-09
En medioker berättelse extremt slarvigt berättad...
filmfreak1
2015-06-29
Lovande långfilmsdebut, ser fram emot fler filmer av Amanda Adolfsson. Felice Jankell och Hedda Stiernstedt är strålande
Hypostas
2015-06-05
Det hade blivit en trea om ljudet på dialogen varit tydligare. Tyvärr var det väldigt frustrerande att försöka höra vad de sa, och det var endast den engelska dialogen som var textad. I övrigt en stämningsfull och intressant film.
Korben_Dallas
2015-06-04
Tur att Jankell är söt känner jag för de är filmens största behållning. Och de som gör att de inte blir högre än 2 är för den är så "åhh, de här är djupt, åhh de här är symboliskt" fast de är typ bara dumt. Nej men den är tramsig trotts sin allvarliga ton. De känns att den är flickig. Gillar dock att ingen i filmen går att gilla förutom eventuellt Jankell i mellan åt.
AlbertSpica
2015-06-04
Såg ganska snygg ut för att vara en modern svensk film och Handlingen är inte helt tokig men det är något med utförandet och pacen som inte funkar. Jankell var duktig och söt.