Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Unga kvinnor


Klassisk återberättelse av Louisa May Alcotts berättelse om hur det var att växa upp i USA på 1860-talet. Fyra systrar och deras mor lämnas ensamma när deras far åker iväg för att kämpa i inbördeskriget. Berättelsen fokuserar på den självständiga Jo om dras mellan ansvar för familjen och sin dröm om att skriva noveller i New York.


Originaltitel Little Women
Regissör Mervyn LeRoy
Manus Victor Heerman, Sarah Y Mason, Andrew Solt
Genre Drama, Familjefilm, Romantik, 40-tal
Skådespelare June Allyson, Peter Lawford, Margaret O'Brien, Elizabeth Taylor, Janet Leigh, Rossano Brazzi, Mary Astor, Lucile Watson, C Aubrey Smith, Leon Ames, Harry Davenport
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 84
Filmnummer 28087

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


MaraJade
2007-10-21
Även om jag gillar den nya versionen med Winona Ryder så tycker jag nog ändå att denna versionen är snäppet bättre, iaf skådespelarmässigt. Det enda som störde mig en aning med denna filmversion var att Elizabeth Taylor var blond, hon passar verkligen inte i så ljust hår.
kennert
2007-03-04
Den här filmen kändes verkligen gammal.
Bomkia
2007-03-04
Snyftare som berör. 4-
ClementineK
2007-02-04
Jag föredrar den mer nya verisionen.
Lazerliina
2006-05-24
Såg den inte från början utan hamnade på den när jag satt och bläddrade mellan kanalerna. Men jag visste direkt att det var Unga kvinnor. Har läst boken och sett versionen med Winona Ryder. Och den här versionen duger gott och väl. Söt.
Kurosawafan
2005-06-10
seg snyftare som inte riktigt berör, för dåliga skådespelerskor och för gammal stil (sådan här orelaistisk stil kräver ännu bättre skådespelerskor ex: hepburn och davies)

2004-12-25
En redig snyftare.