2.5
2.5
Unfriended: Dark Web
En tonåring kommer över en mystisk laptop full av hemligheter. Men ägaren gör vad som helst för att få tillbaka den.
Originaltitel | Unfriended: Dark Web |
Alternativ titel | Unfriended 2 |
Regissör | Stephen Susco |
Manus | Stephen Susco |
Genre | Skräck, 2010-tal |
Skådespelare | Colin Woodell, Betty Gabriel, Rebecca Rittenhouse, Andrew Lees, Connor Del Rio, Stephanie Nogueras, Savira Windyani, Chelsea Alden, Alexa Mansour, Douglas Tait, Bryan Adrian, Rob Welsh, Alexander Ward, Kurt Carley, Chuck Lines |
idén var smart, men jag tyckte att karaktärerna var så otroligt idiotiska, så det störde mig från själva filmen
När mycket av en film utspelar sig på en datorskärm är det ofta motsatsen till ett kvalitetstecken. Den här drar det ännu längre. Grundpremissen är att huvudpersonen har stulit en dator som han hittat, blir kontaktad av den desperata ägaren via internet, men av okänd anledning vägrar att lämna tillbaka datorn. Att huvudpersonen är både tjuv och lögnare gör honom osympatisk. Det är stressande när han kommunicerar med väldigt många personer samtidigt och ständigt växlar mellan apparna i datorn. Sedan pressar han in sitt ansikte i webbkameran så att man får se hans nuna i närbild. Filmen är dessutom ologisk. Bland annat framställs han som en smart spelutvecklare, trots att han inte ens vet hur man kommunicerar med en döv person via datorn. Det är även dåliga skådespelare som gör den ännu mer pinsam och irriterande.
Extremt cringe:igt kompisgäng, kunde inte se klart.
Otroligt spännande, inte ofta jag blir så uppslukad.
Kul idé men inte mycket till skräckfilm.
Men åh, usch för en rörig film! Hände alldeles för mycket grejer att kunna försöka hänga med vad som händer! Blev förvirrad fast jag förstod vad som hände men rörigt ändå!
Konceptet är en rätt spännande idé. För man vet inte vad som gömmer sig på internet. Dom som hackarna och gör det dom gör i dom här filmerna kan göra så mycket mera än vad dom visar. Det är lite skrämmande med tanke på att det är så ofantligt mycket och stort därute. Undrar varför dom inte har med windows (Microsoft) bara mac (Apple) och Linux.
Själva filmen i sig är inte särskilt otäck utan det mest skrämmande är ju om detta skulle kunna genomföras i verkliga livet. Känns som om det faktiskt skulle kunna vara så och då blir det otäckt. Långsökt jag vet men ändå.
Ett misslyckande.
Storymässigt mer fungerande än föregångaren. Helt klart sevärd.