Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.8
av 5

Underground


Året är 1941. Tyskarna har inlett sina bombraider mot Belgrad. Men Marko inser snart att ett ockuperat land kan vara en sann guldgruva för en man med lite företagsamhet.


Originaltitel Underground
Alternativ titel Once Upon a Time There Was a Country
Regissör Emir Kusturica
Manus Dusan Kovacevic, Emir Kusturica
Genre Drama, Komedi, Krig, 90-tal
Skådespelare Miki Manojlovic, Lazar Ristovski, Mirjana Jokovic, Slavko Stimac, Ernst Stötzner, Mirjana Karanovic, Srdjan Todorovic, Milena Pavlovic, Dragan Nikolic
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2620
Filmnummer 1482

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rift
2018-11-29
Jag är dock övertygad om att de bombade djuren inte behandlades på ett försvarbart sätt. De såg antingen vettskrämda eller drogade ut. Kvinnosynen var heller inte särskilt fräsch.
StaffanE71
2017-12-24
Det är nog bara Emir Kusturica som skulle kunna berätta ett sådant här epos med så mycket kärlek, sorgsen förtvivlan, kaos och komik. Balkan har gått igenom så mycket. Underbar musik är ett plus. En underskattad film, som kanske är lite för lång. En klar 4'a ändå.
Ghostface
2017-11-25
Svettig och mustig skröna som inleder mästerligt men hade mått bra av redigering.
Albion
2017-03-20
Kaos och svulstig vämjelse genomsyrar detta epos som på sitt eget sätt försöker beskriva viktiga händelser i Jugoslaviens historia. Även om det stora sträcken kan vara av visst intresse så blir det detaljernas skrän som målar filmen och jag tycker inte om det. Betyget blir en 2;a
RustyFilm
2016-12-08
Vad kan vara mer förbryllande än Jugoslaviens moderna historia? Inte mycket, men här serverar i alla fall Kuturica en glasklar sammanfattning av läget. Marko och Blacky (med brassorkestern bakom ryggen) guidar oss från 40-talet till 90-talet i ett rasande tempo. Visst är det mustigt och komiskt med råge. Men ofta är det lite väl drastiskt och naivt för att jag helt ska fägnas.
Zebulonm
2016-09-13
Nja inte min typ
Portugallien
2016-04-23
2+
ASSFACE
2015-09-12
Oj vad förvånad jag blev över de låga betygen. Tyckte filmen hade allt! Hade dock kunnat delats upp i två helt olika filmer. Första "delen" var perfekt och andra delen hysterisk. I slutet blandades dessa två delar ihop och blev ett perfekt slut.
goeran
2015-08-30
Jag kan inte påstå att Emir Kusturicas Underground från 1995 roar mig särskilt mycket; den här typen av bisarra skrönor kan jag lätt vara utan.
Ful_fisk
2015-07-08
Suverän Emir Kusturica-film som tar sig an ett stycke Jugslavisk historia från andra världskriget till 90-talet med en ytterst komisk och bisarr ton. Galet och flippat som i Kusturicas komedier, men också med den mänskliga värmen och tragin från filmer som Zigenarnas tid. Kan vara hans bästa film.
Visa äldre kommentarer »