Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.6
av 5

Underbara kvinnor vid vatten


Denna film utspelar sig i ett sommarparadis i den finlandssvenska skärgården några somrar i mitten av 60-talet, där solen skiner och livet leker. Men när en ny familj plötsligt dyker upp i idyllen, direkt från det Stora Landet i Väster, börjar så sakteliga förändringarna komma. Framtiden är mer än plast och amerikanska bilar, mer mänskliga förändringar väntar, och en del kan bli dyrköpta. Kanske är hemmafru inte det enda kvinnor kan vara?


Originaltitel Underbara kvinnor vid vatten
Regissör Claes Olsson
Manus Monika Fagerholm, Tove Idström
Genre Drama, 90-tal
Skådespelare Nicke Lignell, Åsa Karlin, Marika Krook, Onni Thulesius, Mikael Rejström
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 164
Filmnummer 6693

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


KyLLo
2013-06-12
Det är inte handlingen som lämnar starkast avtryck, utan snarare den nordiska sommarkänslan. Det är idylliskt med närhet till vattnet, men stundtals blåser det kyliga vindar i solen. Sedan alla människor som tycks vilja göra allting och koppla av på samma gång. Det blir mycket vattenaktiviteter, småprat och relationer. Antingen kan man tycka att filmen är supercharmig eller att den är urtråkig och händelsefattig. Spontant relaterar jag den mest till Underbara älskade som också utspelar sig på sommaren och som jag minns som mer miljö och sommarkänsla än handling. Precis som till den är jag tudelad. När man vill se ett drama en svettig sommardag och inte orkar tänka så kanske den här typen av film passar bäst. Och brukar man se om filmer så är det mycket möjligt att den här växer något för varje gång. En svag trea.
Gordyal
2008-01-26
Ett enda stort misslyckande. (3+/15)
faith86
2006-01-16
Jag var 12 när jag såg denhär. Vi gick och såg den med hela familjen, för Onni är son till våra familjebekanta. Och visst var han söt! Och inte så gammal heller. jag tycket i alla fall filmen, det minns jag. Ganska rolig. Nostalgisk. Jag måste faktiskt se om den.
Irmelin
2005-12-13
Vad är det här för dissning! Den är ju skitbra! Såg den för längesen på tv och jag älskade den... måste verkligen se om den igen... vi får väl se vad det blir för betyg då...
t-lap
2004-11-07
dålig. och boken är ännu värre.
Redwood
2004-10-03
Jag har läst boken och den sög hårt. Jag har samma förväntningar på filmen....
rayek
2003-02-23
Nostalgisk... svensk (finländsk) sommaridyll, som egentligen bara gör en ledsen. Tycker den ger en känslor av ensamhet... men 'jag vet inte riktigt. en tvåa..
emelien
2002-11-01
dravel