Under Ku Klux Klan
Marsha Mitchell, en kringresande manekäng, stannar till i en liten stad i Sydstaterna för att hälsa på sin syster Lucy vars make Hank är medlem i Ku Klux Klan. Marsha blir ögonvittne till ett mord som Ku Klux Klan begår och hjälper sedan distriktsåklagaren Burt Rainey att ställa de ansvariga inför rätta.
Originaltitel | Storm Warning |
Alternativ titel | Storm Center |
Regissör | Stuart Heisler |
Manus | Richard Brooks, Daniel Fuchs |
Genre | Drama, Film-Noir, 50-tal |
Skådespelare | Ginger Rogers, Ronald Reagan, Doris Day, Steve Cochran, Hugh Sanders, Lloyd Gough, Raymond Greenleaf, Ned Glass, Paul E Burns, Walter Baldwin, Lynn Whitney, Stuart Randall, Sean McClory |
Mycket av filmens styrka ligger i filmens avslutning. Ginger Rogers övertygar och det är kul att se Ronald Reagan i en större roll som han sköter bra. Stark trea.
Sätter en fyra, men det bygger mycket på att jag älskade den för femton år sen. Ska se om vid tillfälle och se om fyran verkligen håller...
Filmer lever till stort sett på sina intressanta skådespelare (Reagan, Rogers, Day, Cochran), men det hela blir för överdrivet i min mening. 3-
En förbisedd film i film noir-genren. Ronald Reagan gör en av sina bästa rolltolkningar som distriktsåklagare Burt Rainey och Ginger Rogers är mycket bra i rollen som Marsha Mitchell.