1.8

Under belägring 2

Casey Ryback är kock och f d kommandosoldat som åker ett expresståg med sin brorsdotter. Tåget blir kapat på väg genom Klippiga bergen.

Originaltitel Under Siege 2: Dark Territory
Regissör Geoff Murphy
Manus Richard Hatem, Matt Reeves
Genre Action, Thriller, 90-tal
Skådespelare Steven Seagal, Eric Bogosian, Everett McGill, Katherine Heigl, Morris Chestnut, Peter Greene, Patrick Kilpatrick, Scott Sowers, Afifi Alaouie, Andy Romano, Brenda Bakke, Sandra Taylor, Jonathan Banks, David Gianopoulos, Royce D Applegate

RichardEk
2023-02-02
En film som inte klarat tidens tand så bra, men som har sina stunder av nostalgiaction och, så klart, en Steven Seagal som knappt blir andfådd eller får sin frisör i oordning av att rädda allt och alla från ett överflöd av hårdföra skurkar. Hans brutala aikido skördar en del bonusar, som den (snabbfilmade) kotegaechin i trångt utrymme. Seagal på sin höjdpunkt innan det några år senare började gå utför.
Andreas_
2021-03-24
Ingen jättehöjdare direkt men absolut inte den sämsta action- eller Steven Seagal film jag sett heller, uppföljare till den mer välgjorda första actionklassikern Under Siege med en då ännu bättre Seagal också, bättre och mer kända skurkar i biroller och ett stabilare manus och en mycket bättre regissör än i Under Siege 2 för Geoff Murphy var nog mest känd för riktiga B actionfilmer på 90 talet och framförallt uppföljare som alltid var till det sämre men tanken är som sagt god och idén med terrorister på ett tåg istället för en båt som i första filmen är inte heller så dum men tyvärr är actionscenerna för dåligt utförda, speciellt när man ser om den idag och man har mycket högre krav men hyfsat underhållande är det och Steven Seagals näst sista film av någon slags kvalité för efter denna gick det väldigt snabbt utför, som för dom flesta gamla 80 och 90 tals actionstjärnor. kul att se en liten biroll av en väldigt ung Katherine Heigl också, kanske en av hennes första roller, annars duger väl detta en tråkig bakissöndag i soffan eller om man som jag var sugen på en liten nostalgi tripp, vilket jag verkligen fick men är mer rättvis med betyget idag än på 90 talet och betyget landar på en stark 2:a.
Raimo_1985
2019-12-04
Lite töntig men väldigt rolig och actionfylld. Detta är andra Steven Seagal-filmen jag ser efter Exit Wounds. Jag fortsätter gärna.
StureStenhög
2019-09-30
Dumunderhållning från 90-talet precis så som man vill ha den, och jag skulle nog säga att den här är ungefär lika bra som första filmen. Jag gillar att de inte ens försöker fabricera någon form av logik till att samma sak händer igen, Seagal bara råkar befinna sig på ett tåg som blir kapat av ett gäng skurkar med en fullkomligt överjävlig plan. Dumheterna fortsätter sedan att hagla från där och det är bara att njuta av spektaklet. Mycket rolig dialog blir det, och sekundärskurken spelad av Everett McGill är en skön filur. Kul också att Katherine Heigl gör en tidig roll här, jag skulle vilja säga att hon har kommit långt sedan dess, men jag vet inte om det verkligen är sant. Den inkompetenta militärledningen ger upphov till mycket komik dessutom. Tågfilmer, det är grejer det
ulpe01
2019-06-25
Har varken Tommy Lee Jones eller Gary Busey, så det här kan man skippa. Jag hade glömt att tjejen var Katherine Heigl. Det här var lääänge sen...
Halofreak92swe
2018-11-30
Töntig action med en töntig men hård Seagal:) Svag 3.
Rele
2018-06-15
Seagal action. Inget för mig och då blir det en svag tvåa.
Starkbröl
2018-03-28
Supertöntig men inte helt värdelös (men varför ser jag sådana här filmer). Kul att se en yngre Jonathan Banks.
Murvel48
2018-03-24
Oväntat bra men diverse dumheter gör att jag inte kan sätta en trea.
Razzel
2016-11-06
Seagal själv ser ut att filmen igenom skratta åt eländet.