2.5

Uncharted

Den gatusmarte tjuven Nathan Drake blir rekryterad av den erfarne skattjägaren Victor “Sully” Sullivan för att hitta en skatt som förlorades för 500 år sedan av Ferdinand Magellan. Vad som börjar som en kupp blir i stället en resa runt jorden på en spännande jakt att hitta priset innan den skoningslöse Moncada, som tror att hans familj är den rättmätiga ägaren. Om Nate och Sully kan tyda ledtrådarna och lösa ett av världens äldsta mysterier kan de hitta en skatt värd 5 miljarder dollar, och kanske även Nates försvunne bror... men bara om de kan lära sig samarbeta. En prequel som utspelar sig innan tv-spelen.

Originaltitel Uncharted
Alternativ titel Uncharted: Drake's Fortune
Regissör Ruben Fleischer
Manus Matt Holloway, Art Marcum, Rafe Judkins
Genre Action, Äventyr, 2020-talet
Skådespelare Tom Holland (III), Mark Wahlberg, Sophia Ali, Antonio Banderas, Tati Gabrielle, Manuel de Blas, Tiernan Jones, Rudy Pankow, Alana Boden, Steven Waddington, Pingi Moli

Andreas_
2024-07-01
så fruktansvärt dålig film...bland det sämsta jag sett detta året även om filmen inte är ifrån i år...det är oerhört fånigt, överdrivet, orealistiskt, kasst, mediokert skådespeleri trots bra skådisar med, kassa dialoger, oerhört mycket plot holes och ett manus som måste vara skrivet av någon mentalt handikappad eller väldigt väldigt ung, det är säkert inte så och det är vad som skrämmer mig, hur kan man skriva något så här patetiskt dåligt? jag förstår inte...det är som att manuset är för 4åringar medan filmen är för 12åringar...så är du inte i denna ålder så borde du inte gilla denna film, gör man det så är något riktigt fel...en film baserad på ett tv-spel som varit en stor succé under många år, ett spel jag inte spelat tyvärr men som jag hört mycket gott om, men av det jag hört kan jag inte se i filmen, inte någonstans, inte ens med castingen av skådespelare, dom känns helt fel, Tom Holland är en bra skåids helt klart men inte i denna, han spelar bara en ny typ av Peter Parker aka spiderman och Mark Wahlberg är också en bra skådis men här verkar han inte ens anstränga sig, det är lite som att han tar en telefon och ringer in rollen istället för att verkligen försöka göra något vettigt av den, samma sak med Antonio Banderas som är en väldigt bra skådis men verkar ha gett upp för längesen, för filmerna han gör idag verkar han mest göra för en lönecheck och inte för passionen av yrket, tyvärr...så med dessa skådisar med så hade jag förhoppningar om att det åtminstone skulle vara sevärt men ack så fel jag hade, vilket slöseri med tid...sen har vi då regissören som gjorde dom underhållande Zombieland filmerna men övriga filmer har varit mediokra eller rent av kassa och denna faller i kategorin kass...så om man är ett fan av spelen så tror jag att man kommer bli besviken, är man vuxen och sugen på en skaplig Indiana Jones kopia så blir man besviken, är man en unge på 4år så älskar man nog detta, så för alla som inte är 4år, så kan jag bara försöka varna er att detta är totalt värdelöst, pinsamt dåligt, kan nästa tro att Netflix har producerat filmen...så undvik är mitt tips, använd tiden till något bättre...betyget blir en överkörd, massakerad och begraven svag 1:a, hade jag kunnat ge minusbetyg så hade jag gjort det...ses på egen risk!
andersg
2024-04-07
Det blir inga Oscars här men den är väl tematiskt lik spelen, fanns några tillfällen som connectar riktigt bra med den som spelat spelen. Det är en familjeaction/äventyr. Tom Holland gör en ung Nathan Drake. James Ford borde ha gjort Sully istället för Mark Wahlberg.
Miamia
2024-01-28
En rätt stark 2:a ändå, det är ett okej matiné-äventyr, förutsägbar och med tunn story, men ju längre filmen går desto mer irriterar jag mig på allt som är ologiskt.
AsianDawn
2024-01-21
Välgjord action i högt tempo, men ologisk och osammanhängande.
Sheepy
2023-11-28
En medioker dussinactionfilm baserad på den populära tv-spelsserien med samma namn. Tom Holland axlar huvudrollen som äventyraren Nathan Drake. Det finns ingen dramaturgi eller karaktärsutveckling att tala om och de få dramatiska scener som faktiskt finns avslutas oftast med ett uppenbart skämt. Karaktärerna är trista och vissa sekvenser är så orealistiska/överdrivna att det blir löjligt. Det mest positiva som kan sägas om filmen är att den lyckligtvis inte är plågsamt tråkig att ta sig igenom.
Spomenka
2023-11-08
Livlös, dålig casting. Stängde av efter 20 min. Ganska dålig reaktion på en äventyrsfilm för 120 miljoner dollar, men det är inte mitt fel.
Christofer
2023-03-28
2022-11-15: Hygglig matiné om än ganska förutsägbar på typ alla plan. Väldigt mkt lånat från varenda äventyrsfilm, nästintill. Fånig slutscen i epilogen.
Robkiller
2023-03-13
Meningslös barnfilm.
Rune2000
2023-02-20
En matinéfilm som funkar för stunden men lämnar en tom känsla efter sig. Jag hade gärna sett en starkare skådisduo än Tom Holland och Mark Wahlberg i huvudrollerna. Wahlberg spelar samma karaktär som han alltid gör medans Holland är förvånansvärd stel i rollen som Nathan Drake.
2023-01-28
En underhållande mixpåse av Indiana Jones, National Treasure och sentida F&F. Kopplar man bort hjärnan och bara njuter av åkturen blev den mer än okej.