Unbroken
1941 tog den olympiske långdistanslöparen Louis Zamperini värvning i det amerikanska flygvapnet. Efter en krasch i Stilla Havet tillbringade han 47 dagar i en livbåt tillsammans med två andra överlevande innan de blev tillfångatagna av japanska styrkor.
Originaltitel | Unbroken |
Regissör | Angelina Jolie |
Manus | Ethan Coen, Joel Coen, Richard LaGravenese, William Nicholson |
Genre | Drama, Krig, Biografi, 2010-tal |
Skådespelare | Vincenzo Amato, Garrett Hedlund, Luke Treadaway, Miyavi, John Magaro, Domhnall Gleeson, Alex Russell, Jai Courtney, Jack O'Connell, John D'Leo, Finn Wittrock, Maddalena Ischiale, Ross Anderson, CJ Valleroy, Louis McIntosh, Stephen J Douglas |
Bombräder, skeppsbrott och japanska fångläger har jag sett ett otal gånger på film och den här tillförde ingenting nytt. Jag lyckades inte bli engagerad, till största delen på grund av de okarismatiska skådisarna, så även om filmen på ett sätt var välgjord, tyckte jag den var rätt tråkig.
Både engagerande och långtråkig film. Jag hade väntat mig åtminstone några schyssta krigs-scener, men icke. Arbetslöshet och alkoholism är inget jag vill se på film, men ett positivt slut som lämnar en god eftersmak. Fint foto/miljöer.
En smått osannolik berättelse om Louis Zamperinis krigsår som överträffar det mesta. Men tyvärr har filmskaparna gjort allt för att smeta ner det här på nära på värsta sätt i sann amerikansk Hollywood-anda. Överdrivet våld finns det också gott om och det är synd för betyget dras ner till en svag 3;a till slut, dvs 3-. Men jag blir sugen på att läsa Zamperinis böcker efter det här.
Gripande WW2 film där verkligen hjälten sätts på enorma prövningar. Ingen vidare reklam för Japan direkt heehee) 2+
Filmen var ganska seg och det var svårt att känna medlenade med den "amerikanska hjälten"... men en 2:a i alla fall..
Skulle behövas kortas ned men i övrigt en helt okej skildring.
Som en tvådelad film med två vitt skilda delar som ändå hänger ihop. Tiden på havet kändes inte helt seriös. Men jag tyckte om det och roade mig gott åt deras desperata handlingar. Det finns så många helseriösa överlevnadsfilmer om folk som driver på havet.
En sevärd krigsfilm. Manuset var inte så bra. Regin höll inte så hög nivå heller. Därför blir betyget en trea.
Lyckas inte engagera eller beröra. Blir därför bra tråkig. Känns tam på något vis.
Svår att betygsätta, stark 3a.
Lite för lång och utdragen emellanåt.
Väldigt snygg film.