3.7
3.7
En idealisk misstänkt
I Florida 7:e maj 2000 skjuts 65-åriga Mary Ann Stephens till döds framför ögonen på sin make. 90 minuter senare grips den svarte, 15-årige Brenton Butler av polisen, pekas ut av Mr Stephens och skriver på ett erkännande. Till sin advokat Patrick MacGuiness hävdar dock Butler sin oskuld och det visar sig finnas många skumma detaljer i utpekandet av Butler. Nu gäller det att övertyga rätten om detta.

Originaltitel | Un coupable idéal |
Alternativ titel | Murder on a Sunday Morning |
Regissör | Jean-Xavier de Lestrade |
Genre | Dokumentär, 2000-tal |
Chockerande, men på nåt sätt inte överraskande ändå
Försvarsadvokaten är fantastisk, Grisham hade inte kunnat skriva en bättre karaktär. (5/6)
Suverän dokumentär, spännande, intressant och gripande.
Inte ointressant men alltför på-näsan-skrivet! Ok, många poliser är dåliga...inte så chockerande?!
En film omöjlig att slita sig från. Nagelbitare från början till slut. Allt är bra - klippning, tempo, musik, foto, dramaturgi. Och ämnet - vilken jävla grej!!!
Tycker inte att det är så humant att döda någon överhuvudtaget.
av den enkla anledningen att oskyldiga nu & då felaktigt döms så kan inget rättvist o humant land praktisera dödsstraffet.
Jag rekommenderar denna starkt. Fantastisk historia av samma regissör som gjorde dokumentären "Staircase" som var lika överraskande. De finns på bolaget "docurama". Sök på det och hitta fler grymma dokumentärer.
Fngagerande från början till slut. För åskådaren är det ett glasklart fall vilket för tankarna till hur vinklad den är. Det är visserligen inte utgången av fallet som är det viktigaste utan hur systemet funkar med dess brister och det är en intressant bild den målar upp. En film man ska se!