2.5

Twisters

Två forskare jagar det mest förödande frontsystem som har stormat fram i USA under de senaste 50 åren. Tillsammans med stormjägarna riskerar de sina liv i jakten på att utveckla ett avancerat vädervarningssystem.

Originaltitel Twisters
Alternativ titel Twister 2
Regissör Lee Isaac Chung
Manus Mark L Smith, Joseph Kosinski
Genre Action, Thriller, Äventyr
Skådespelare Daisy Edgar-Jones, Glen Powell, Anthony Ramos, Kiernan Shipka, David Corenswet, Sasha Lane, Brandon Perea, Maura Tierney, Harry Hadden-Paton, Daryl McCormack

Bokföringsprogrammet Mineko

2025-03-03
Med risk för att bli gnällig igen. Med första Twister var förutom de coola effekterna även karaktärerna bra. På något annorlunda sätt brydde man sig om vad som skulle hända osv. I Twisters, som snarare är en remake än en uppföljare, känns karaktärerna som produkter som inte engagerar nämnvärt. Sedan att storyn är sliten köper jag, för effekterna och all action är väl ändå det som man som tittare främst är ute efter när man ser en film vid namn Twisters. Till slut övervinner underhållningsvärdet kritiken, men medans jag antagligen kommer se om Twister från 90-talet åter igen nån gång kommer samtidigt den här falla i glömska.
vonadel
2024-12-17
Galet att det nästan är 30 år sedan Twister kom. Vill minnas att jag gillade den ganska mycket. Så var inte riktigt fallet här. Engagerades inte riktigt, varken i story eller karaktärer. Kändes kanske lite väl orealistiskt ibland. Sen var det klart en del coola effekter. 5/10
darkmist82
2024-12-06
Då jag är ett stort fan av "Twister" från 1996 så var jag först lite skeptisk om "Twisters" skulle kunna leva upp till förväntningarna. Jag måste erkänna att jag blev glatt överraskad av filmen som Lee Isaac Chung satte ihop. Han har behållit mycket av originalets charm och gjort det större. Skådespelarna är lätta att tycka om där bl.a Daisy, Glen och Anthony har bra kemi med varandra. Kanske inte lika minnesvärda karaktärer men det finns ändå något där hos de nya. Musiken är välskapad, fast kanske inte lika minnesvärd som i originalfilmen. Även om handlingen är bra, spännande och nervkittlande så har den lite svårt att nå upp till samma kultstatus som "Twister." Det råder dock ingen tvekan om att de lyckats skapa en värdig fristående uppföljare som är värt att se igen. Inte perfekt men inte långt ifrån.
TompiÄrGullig
2024-12-04
Ameeericuuuuh! Fuck yeaaaah!
Olof_Gronlund
2024-11-24
Lika usel som jag trodde, jag sa vad som skulle ske i filmen innan jag en sett den. Vi snackar att alla experter och stormchasers är 25 år gamla. Vi får in lite romans mitt i en katastrof och vi snackar om att det går 25 000 tornados om dagen. Folk idrottar med tornados i närheten, helt ovetandes för att sen behöva lämna planen när tornadon är 100 meter ifrån. Riktigt skön skitfilm ni kan ha på i bakgrunden utan ljud och bara kolla på lite usla effekter. Kul också att det flyger kring bilar och tunga metallstycken på 500kg, samtidigt som de kan springa runt som vanliga människor i en rak linje utan att bli påverkade av vinden.
Rune2000
2024-11-08
Ungefär vad man kan förvänta sig av denna katastroffilm. Daisy Edgar-Jones och Glen Powell funkar i huvudrollerna och jag uppskattar att man inte gjorde mer av deras relation. Själva historien är precis som man förväntar sig och det finns inga överraskningar.
Spook
2024-10-27
njae.. ettan var inte heller bra, men ändå bättre än denna. glen powell leverear dock.
Djason
2024-09-01
När själva filmen är rätt lam kan man komma långt med sjukt snygga effekter.
amam
2024-08-27
Jag ville verkligen gilla den här men herregud. Vilket otroligt dåligt manus, vilka töntiga karaktärer, vilken pinsam handling. Scenen där Kate är nån sorts tornado-whisperer är verkligen så sjukt dålig.
isecore
2024-08-21