Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Två på väg


Joanna är på turné i en flickkör och Mark är en kämpande arkitekt. De möts på vägen i Europa och filmen följer deras liv ihop.


Originaltitel Two for the Road
Regissör Stanley Donen
Manus Frederic Raphael
Genre Romantik, Roadmovie, Komedi, Drama, 60-tal
Skådespelare Audrey Hepburn, Albert Finney, Eleanor Bron, William Daniels, Gabrielle Middleton, Claude Dauphin, Nadia Gray, Georges Descrières, Jacqueline Bisset, Judy Cornwell, Irène Hilda, Dominique Joos
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 119
Filmnummer 8152

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


lilebroer
2016-02-13
Komiskt nog så utvecklar sig min relation till Two for the Road liknande den i filmen, och verkligheten över lag. Vi har den första ytliga attraktionen i titelsekvensen, som följs upp av en tillfällig mättnad och förmågan att finna irritationsmoment innan man till slut bottnar i ett lugn och en tro på förhållandet, genom att tidigare erfarenheter sätts i ett perspektiv genom andra mer märkliga par. Nu greppar jag verkligen efter alla halmstrån som går att finna för att få ihop en passande analys men likväl så blir Two for the Road en rätt så gemytlig romcom med en liten extra kick av dess något ovanliga berättarstruktur. LÄS MER OM FILMEN PÅ MIN BLOGG - http://theshinbonepost.blogspot.se/2016/02/two-for-road-1967-ld-111-min.html
lumberdajack
2015-07-19
Albert Finney är ett as och jag ser honom enbart som en person med väldigt dålig självkänsla. Han sarkasm är nog menad som kul men jag tycker den enbart är tragisk, eftersom det visar att han måste trycka ned andra för att kunna hävda sig själv, Och ändå älskar kvinnan honom. Fattar nada, det känns som Audrey alltid hamnar i filmer där killen ska ha sista ordet. Synd!
jingoo
2015-06-04
Skulle kunna ha hetat "Kärleken är blind och svår". Hepburns rollperson är bedårande, omtänksam, intelligent och spontan. Finneys rollperson är gapig, egoistisk, intelligent och spontan. Detta skapar konflikter som ofta är smärtsamma att se, men det hade inte blivit mycket till film utan det. Filmen provocerar. Finney är den vuxna bebisen som bara tycks tänka på sitt jobb. Hepburn är frugan som typiskt nog inte har något jobb och som "bihang" därför tänker mycket på deras äktenskap och om att hålla ihop familjen. Hursomhelst är filmen en skön mix av drama och svart komedi. Skickligt berättad med hopp fram & tillbaka i tiden, vilket ger en episk känsla. Scenerna när de åker tillsammans med familjen med hobby-psykologer är väldigt underhållande.
origC-J
2014-11-10
Charmig film med välplacerade Finney och Hepburn, med gott om visuell elegans. Dras dock ner av en handling och en manus som i många fall faller lite väl platt. Stabil trea.
AmyTatti
2014-11-08
En riktigt bra film och upp- och nedgång i en relation. Historien grep tag i mig med den vassa humorn och den genuina skildringen av kärlek. Bra kemi mellan Hepburn och Finney höjer värdet på filmen ytterligare.
clarkie
2011-10-03
Kan märka 60-tals sensmoralen. Jag själv sitter mest och tänker på hur Audrey kan stå ut med någon så helt utan positiva egenskaper?
thefox
2011-07-07
Finney är mycket kraftfull i sitt skådespeleri.
c3po
2010-08-18
En mycket romantisk, poetisk tankeväckande film om upp och ner gångar i ett äktenskap. Lysande prestationer av en charmerande Albert Finney och en alldeles bedårande vacker Audrey Hepburn.
smekaren
2005-09-27
Jag har soundtracket till denna film. Det är av Henry Mancini och riktigt bra. Skulle gärna se filmen också...
shabane
2005-07-18
skitbra!
Visa äldre kommentarer »