Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Två lyckliga hjärtan


Efter att ha delat cell på fängelset blir livet för de två fångarna väldigt olika. Den ene blir rik på sina fabriker medan den andre av en slump får jobb på en av dem. En av inspirationskällorna till Chaplins "Moderna tider".


Originaltitel À nous la liberté
Alternativ titel Freedom for Us
Regissör René Clair
Manus René Clair
Genre Musikal, Komedi, 30-tal
Skådespelare Raymond Cordy, Henri Marchand, Paul Ollivier, Rolla France, Léon Lorin
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 115
Filmnummer 8684

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2016-03-30
Kreativ och varm film med samhällskritik och mänskliga sångnummer. Att stumfilmen inte låg långt bak i tiden märks på den utstuderade koreografin. Riktigt lekfull och säregen film som utnyttjar mediet till fullo. Mycket bra!
goeran
2013-11-28
Jag tycker inte att Rene Clairs À nous la liberté från 1931 är särskilt underhållande; egentligen bara fånig slapstickhumor och misslyckad samhällskritik. Eftersom det är en tidig ljudfilm bör man väl inte ha så stora förväntningar på ljudet; men ljudet är faktiskt ovanligt dåligt i den här filmen.
Astrojacob
2012-04-02
Klart inspirerad av Metropolis men med drag av romantisk idealism. Såg den visserligen utan svensk text men sensmoralen stenklar. Bättre vara fattig o frisk än rik och sjuk. Nä, visst revolutionerande 1931 men svag i jämförelse med flera andra på 30-talet. Märks att Chaplin stulit mycket från denna till sin Modern times 1936, hehe. Stark Trea dock.
Sznax
2011-09-09
En trevlig film, men ibland är det inte precis "en trevlig film" man söker efter. För att vara Clair så är den fövånandsvärt olekfull. Det finns ytterst få sekvenser där man kan skönja det typiska för Clair. Eftersom att filmen är så tidig ljudfilm så är ljudet ojämnt (det finns väldigt få ljud runtomkring). Men som sagt, väldigt trevlig och ibland rolig. Betyg 6.9
Tonti
2011-08-05
Jag blev ganska besviken ändå, hade förväntat mig mer sensibilitet och intimitet. Blir mest bara en skön film bland många.
emilstjernholm
2010-10-09
En ganska underhållande film på sina ställen (i synnerhet pengaregnet och "löpande band"-scenen). Däremot, det ärr inget som har något vidare dramatisk effekt på mig.
Rune2000
2010-08-02
Filmen kändes lite som en fransk Helan & Halvan-film med samhällskritik och homosexuella undertoner mellan de två huvudrollsinnehavarna. Seriöst, försök att se denna film med övertygelsen om en homosexuell relation mellan våra protagonister så lovar jag att filmen ordnar resten!
TobiasRydén
2010-07-16
Stark trea. Underhållande och skojfrisk, men inte jätterolig.
alexafshar
2009-10-07
Det ät något för mig! men den var ganska lång och seg ibland.
Toxx
2009-10-07
Ingenting för mig, men det finns en del roliga scener!
Visa äldre kommentarer »