Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Tropic Thunder


Ett gäng självupptagna skådespelare har bestämt sig för att göra filmhistoriens största krigsfilm. Men när inspelningskostnaderna löper amok och skådisarnas överdimensionerade egon hotar att äventyra hela filmprojektet, bestämmer sig den frustrerade regissören för att ta saken in egna händer.


Originaltitel Tropic Thunder
Regissör Ben Stiller
Manus Ben Stiller, Justin Theroux, Etan Cohen
Genre Komedi, Action, Äventyr, Krig, 2000-tal
Skådespelare Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr, Nick Nolte, Steve Coogan, Jay Baruchel, Danny McBride, Brandon T Jackson, Bill Hader, Brandon Soo Hoo, Reggie Lee, Matthew McConaughey, Tom Cruise, Christine Taylor, Anthony Ruivivar, Trieu Tran
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 9377
Filmnummer 60656

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av Sarlac
Fyra skådespelare med olika bakgrund försöker spela in den verklighetsbaserade krigsfilmen Tropic Thunder. Deras kompetens är dock begränsad och filmen håller på att bli försenad och kosta mul...   Läs mer »

Kommentarer


Ful_fisk
2020-11-24
Det tog sina år innan jag såg denna, men den var fan värd väntan. En riktigt rolig film med bra och skarp Hollywood-satir som underhåller ordentligt hela vägen in i mål! Eller okej, sista akten är kanske lite väl pang pang, men inte så det förstör. Det enda som inte fungerar är Jack Black, som utöver fejktrailern i början inte är rolig för fem öre. Downey jr. och Tom Cruise är däremot briljanta!
karlmats
2020-05-04
Tropic Thunder tog mig med storm när jag såg den 2008 och utropade mig själv till ett Ben Stiller-fan som inte längre behövde skämmas för det. Så här 12 år senare hade jag glömt det mesta av filmen så jag känner ändå att jag kunde se den med nya ögon. Visst är det fortfarande roligt, men det är stundtals också ganska barnsligt och inte så roligt, jag pekar främst på dig Jack Black. RDJ och Tom Cruise briljerar och resten av casten har svårt att hänga med. Dessutom har jag sen första titten även sett Zoolander vilken trumfar den här (åtminstone så som jag kommer ihåg det nu), så impacten av Ben Stillers insats blir lite dämpad även om han klarar sig helt ok. Som de flesta komedier som tog sig in i mitt finrum för 10+ år sedan så klarar den här inte cutten vid en omtitt, antingen har jag blivit tråkigare, eller så har jag blivit mer kräsen. Det är fortfarande kul, men det är mer en stabil 3a-kul än den vansinniga flabbfest jag mindes den som.
Hanness
2019-09-30
Bjuder på humor men håller inte hela vägen, en stabila 2a.
Christofer
2019-06-10
10/6 2019: Jag måste ha missat att notera efter förra titten, för inte är det elva år sedan jag såg den sist. Hur som helst är det fortfarande lika underhållande och i sina bästa stunder hysteriskt roligt (dock inte helt utan svagare inslag). Betyget är iaf inte hotat. 26/10 2008 (4:a): Jag hade ganska höga förväntningar på den här, men blev ändå positivt överraskad! Robert Downey Jr. var ju asskön som svart snubbe, och Ben Stiller gör det också bra. Kul med Tom Cruise i sin roll, kände faktiskt inte igen honom till en början. Sedan var det ju hundra år sedan man såg Nick "pundarn" Nolte i en film. För ovanlighetens skull så hamnade faktiskt Jack Black något i bakgrunden. Totalt sett en stabil fyra, då det blev många sköna skratt, inte minst de härliga trailrarna i början :o)
tvamvarg
2018-08-12
Ändå väldigt kul.
Trangor
2018-06-11
Kan vara en av de bästa komedierna som har gjorts. Fantastiskt skådespel och ruggigt bra manus.
hakuna
2018-04-02
Såg om denna och skrattade ändå några tillfällen 😂 men i helhet inge vidare tyvärr
rebeccaawesome
2016-10-28
En väldigt stark 3:a. Många underhållande scener och älskar Tom Cruise karaktär. Gillar skarpt.
wasteoftime
2016-10-21
Jag har sett den här filmen några gånger nu, och det finns få filmer jag önskar skulle vara så mycket roligare än vad de faktiskt är som denna. Premissen är rätt kul. upplägget och iden borde vara roliga. Men det är det inte. Det enda som är lite småroligt är Tom Cruise. Sedan är det väl inte katastrofdåligt heller precis, men det är mest "meh", väldigt mycket "meh". 0.5 på SH-skalan och en djup suck.
gjoob
2016-09-12
Vad spelar en massa välkända namn för roll när hela produktionen är komplett skit? Ben Stiller är nog världens tråkigaste människa - både framför och bakom kameran.
Visa äldre kommentarer »