Triple 9
En grupp korrupta poliser pressas till att genomföra ett till synes omöjligt rån. De planerar mordet på en rookie-polis för att således iscensätta en "999", kod för skadad polis, som skall öppna deras möjligheter att genomföra kuppen.

Originaltitel | Triple 9 |
Alternativ titel | Triple Nine999 |
Regissör | John Hillcoat |
Manus | Matt Cook |
Genre | Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 2010-tal |
Skådespelare | Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Woody Harrelson, Aaron Paul, Clifton Collins Jr, Kate Winslet, Gal Gadot, Teresa Palmer, Norman Reedus, Terence Rosemore, Michelle Ang, Michael K Williams, Luis Da Silva Jr, Armando Alonzo, Alexander Babara |
Överraskande bra action ala bankrånarthriller som vi inte är bortskämda med, åtminstone inte välgjorda och sevärda sådana, kan räkna dom bra på en hand, vi har såklart den bästa av dom alla Heat, sen har vi även Takers och Den of thieves som är riktigt bra i kategorin och nu även Triple 9 som är i nästan samma klass åtminstone, John Hillcoat är en bra regissör med tanke på att detta är typ första långfilmen han gör och han filmar riktigt bra och intensiva skottstrider och spännande actionscener av alla dess slag, visst är det kanske en typ "fattig mans" version av Heat liksom Takers men Hillcoat lyckas få det jäkligt intressant och spännande hela vägen, jag är imponerad och han har fått med många stora namn i både stora och små roller dessutom, vi har Casey Affleck, Chiwetel Ejiofor, Anthony Mackie, Woody Harrelson, Aaron Paul, Clifton Collins Jr, Kate Winslet, Gal Gadot, Teresa Palmer och Norman Reedus i rollerna, vi har även Michael K Williams i en väldigt liten roll och alla gör sin roll väldigt bra, framförallt så sticker Casey Affleck och Woody Harrelson ut mest, vad denna rånarfilm gör annorlunda jämfört med andra rånarfilmer är att här har vi med några "dirty cops" i själva rånarligan vilket gör det hela mer intressant då rånarna hela tiden har inforamtion om hur polisen agerar men samtidigt så har Woody Harrelson en egen liten special division som utreder och detta skapar mer spänning i handlingen än vanligt, så jag får erkänna att jag gillar denna typ av film, spännande rånarfilmer med intensiv action och välgjorda skottstrider och trots att det är mer lågbudget än Heat t.ex så är det riktigt bra och välgjort, så gillar man filmer som denna, så är det helt klart värt att se, betyget blir en mycket svag 4:a, största problemen är väl att det kanske är lite väl mycket inbakat i storyn som händer utöver själva rånen och att filmen är lite för kort för alla sidohistorier, vilket gör att betyget dras ner en aning men helt klart värd att se.
Alldeles för mycket B-film för att kännas stabil, alldeles för mycket A-film för att ha någon charm. Knappa två timmar kring massa pseudotuffa människor som man skiter fullkomligt i huruvida de lever eller dör blir rätt så tradigt i längden. Hade inte Harrelson gjort en oinspirerad halvfartsinsats, så hade man åtminstone kunnat se filmen för hans skull. (5/15)
En film med många kända skådespelare. Jag tyckte inte att den var bra och därför ger jag en tvåa.
En totalt ospännande film. Svag tvåa.
En imponerande rollista, minst sagt. Och alla levererar. En av de bättre actionthrillers på länge. Dock inte riktigt i Heat-klass.
Jag uppskattade manuset som jag tycker känns fräscht. Inte direkt Heat, men ett bra försök. 3+
Börjar asbra! Sen blir det sämre och sämre och slutar i något slags antiklimax.
väldigt bra skådespel lyfter en annars ordinär film från en trea till en fyra. Bra foto också.
Kalkoninsatser av både Woody Harrelson, Aaron Paul och inte minst Kate Winslet. Annars är det en standardiserad heist-smörja som känns total onödig.
Som Solidus skriver, det börjar mycket bra, men planar ut i massa annat. Alla är tuffa och det skjuts och skjuts. Mot slutet brydde jag mig knappast vem som gjort vad osv.