Triple Cross

Kassaskåpsexpert. Kvinnotjusare. Och mästerspion. Vid andra världskrigets utbrott döms han att sitta av 14 år på Jersey för ett stort rån. Men när tyskarna ockuperar ön lyckas han vinna deras förtroende och utbildas till spion under nazismens fana. I fallskärm släpps han ner i England för att spränga en fabrik för stridsflygplan. Men det första han gör är att stega upp till brittiska krigsministeriet, och där också erbjuda sina tjänster. För varför nöja sig med en arbetsgivare, när man kan få betalt från två..?

Originaltitel Triple Cross
Alternativ titel La Fantastique histoire vraie d'Eddie Chapman, Terence Young's Triple Cross
Regissör Terence Young
Manus René Hardy, William Marchant
Genre Action, Äventyr, Thriller, Krig, Drama, 60-tal
Skådespelare Christopher Plummer, Romy Schneider, Trevor Howard, Gert Fröbe, Yul Brynner, Claudine Auger, Jess Hahn, Harry Meyen

dudson
2019-11-08
Urtrist spion drama och inte mkt krig direkt. Filmen räddas upp av charmtrollet Plummer med sin sängkammar- blick + många andra kända skådisar vid denna tiden. Inget man ser om direkt.
ClintanTheKing
2013-01-22
Mer spionfilm än krigsfilm. Och en bra sådan! Man får faktiskt lite Bond-känsla när man ser denna. Sen medverkar ju Gert Fröbe (Goldfinger) också. Tycker den är värd en svag fyra.
truedman
2009-08-13
Som någon sa kunde man ha kapat en 20 min i början. Annars blev den lite rolig andra halvan.
Suspiria
2008-09-15
började i en väldigt fjantig stil, och man kunde kapat iaf 20-25 min i början. tog sig lite längre fram i filmen men var bitvis seg och bitvis lite spännande.
2008-01-24
Rätt banal krigsfilm där fina skådisar kämpar mot ett trist manus, dock alltid kul att se Brynner och Fröbe i såna här roller
ThomasW-dahl
2007-08-14
Gav filmen en 2:a. Det känns generöst. Krystad rulle med överspel.
MaraJade
2007-04-06
På framsidan av dvdfodralet står det 3 timmar, samma sak på baksidan, någon måste ha fått hjärnsläpp då filmen faktiskt "bara" är ca 2 timmar. Yul Brynner gjorde filmen sevärd, utan honom hade jag nog inte orkat se klar filmen. Jag brukar i vanliga fall gilla Christopher Plummer men hans karaktär i denna film var inte den mest intressanta direkt och handlingen kunde då och då vara lika seg som sirap...
jimmyringo
2007-02-16
Obs filmen är 119 minuter, inte 179!. Hursomhelst så tyckte jag att den var halvdan. Spänningen kom aldrig riktigt igång och intrigen var ibland engagerande och ibland mindre engagerande. Christopher Plummer var dock bra.
Skarek
2006-02-12
De har 60-talets klädstil och livssyn på 40-talet, det gör filmen lite tafatt.... och när de tyska tanksen inte är tyska tanks blir man inte heller helt uppspelt..... Svårt att bli riktigt gripen av filmen...
AsianDawn
2005-05-04
Helt ok utan att bli riktigt spännande.