billiga elavtal
billiga elavtal

3.5

Trettondagsafton

1890-talet. Viola och hennes bror Sebastian spolas iland på Illyriens kust efter ett skeppsbrott. Under det antagna namnet Cesario och iklädd sin brors kläder hamnar Olivia mitt i en bitterljuv och komplicerad kärlekshistoria.

Originaltitel Twelfth Night: Or What You Will
Alternativ titel Twelfth Night
Regissör Trevor Nunn
Manus Trevor Nunn
Genre Drama, Komedi, Romantik, 90-tal
Skådespelare Imogen Stubbs, Steven Mackintosh, Nicholas Farrell, Sydney Livingstone, Ben Kingsley, James Walker, Helena Bonham Carter, Nigel Hawthorne, Imelda Staunton, Toby Stephens, Alan Mitchell, Peter Gunn, Richard E Grant, Michael Maloney

ModestyWilde
2021-11-17
Älskar denna! Helt underbar filmatisering av Shakespeares Trettondagsafton. Skulle kunna se den vartenda år!
sawa
2017-01-02
Jag har försökt, fler gånger än en, att ta mig igenom denna film, men ledsnar ganska fort. Nu ger jag upp.
2014-11-21
Det har gjorts två i särklass fantastiska filmatiseringar av Shakespeares verk och båda är komedier. Dels är det "Much Ado About Nothing" och så är det denna. Shakespeare hade en underbar talang för komedi och komiska situationer och när dessutom eliten av brittiska skådisar leverar på deras högsta nivå blir det så väldigt bra som i denna film.
Scriptures
2010-11-05
Lite småkul stundtals. Ben Kingsley är åsm men med alldeles för lite. Bra, men inte mycket att hurra för tyvärr. Den har inte åldrats väl.
windickson
2010-09-29
Rolig, har sin charm, men det är ju bara filmad teater.
Redwood
2010-01-12
Jag förstår inte varför det ska vara så svårt att göra riktig FILM på Shakespeares pjäser. Ofta blir det, så som i det här fallet, filmad teater. Historien berättas som vore den spelad på en (utomhus-)scen och det filmiska är satt på undantag. Varifrån härstammar detta rigida krypande för Shakespeares text? Är det oöverkomligt att bearbeta en pjäs till ett filmmanus där man låter kameran berätta, agera "huvudperson"?
mindcooler
2009-10-26
Inte min kopp Earl Grey.
Troff
2008-04-17
Väldigt torr humor, men skådespelet och språket är till för att älskas!
Hitschmidt
2008-03-16
Det var ganska länge sen jag såg den här filmen, men jag tyvkte om den.
Namrub
2008-02-03
Underbart vacker, den förmedlar en ljuvlig känsla.