Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Tretton dagar


Kubakrisen 1962. Ett av de farligaste ögonblicken i modern historia. Under tretton högdramatiska dagar i oktober 1962 befann sig världen på randen av en dittills fullständigt otänkbar katastrof. Över hela jorden väntade människor oroligt på utgången av en politisk, diplomatisk och militär konfrontation, som hotade att sluta i ett kärnvapenkrig mellan de båda supermakterna USA och Sovjetunionen.


Originaltitel Thirteen Days
Regissör Roger Donaldson
Manus David Self
Genre Drama, Thriller, Krig, 2000-tal
Skådespelare Kevin Costner, Bruce Greenwood, Steven Culp, Dylan Baker, Ed Lauter, Michael Fairman, Kevin Conway, Stephanie Romanov, Frank Wood, Bill Smitrovich, Tim Kelleher, James Karen, Christopher Lawford, Lucinda Jenney, Caitlin Wachs
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2218
Filmnummer 1852

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


dudson
2020-05-16
Riktigt nervig real Life story detta! Samt bland den viktigaste tidpunkten i männsklighetens historia/ Sen att Costner verkligen äger denna film är även det ett + Stark 3a"
mammene
2018-01-11
Det här var riktigt bra och det är en intressant tid det utspelar sig i. Kubakrisen och spelet bakom kulisserna, där Kennedys rådgivare som spelas av Kostner har en central roll och det har jag inga problem med, det blir en lite annan vinkling bara och Kennedy har fortfarande en central roll och det blir mycket diskuterande dem emellan.Spännande gjord och bra utfört.
Gyllenbock
2017-12-10
Ganska bra om de ack så dramatiska dagarna under Kubakrisen. Håller med andra om att Costners karaktär fick lite för stor plats.
Starkbröl
2017-07-12
Småtråkig, vilket inte hjälps upp av den alltid lika träige Costner.

2016-11-23
Utrolig bra og spennende film. Riktig velregissert uten å bli for sentimental eller patriotisk. Riktig bra skuespillere på alle posisjoner.
booby
2015-07-26
Bra skildring, men Costner tar för mycket plats.
annihilat0r
2015-04-13
"Thirteen Days" är en historisk skildring av de dagar under vilka denna planet hade kunnat förstöras. Kubakrisen år 1962 var sannerligen ingen normalstor kris. Välspelad och intressant – men framför allt politiskt viktig.
ergopliroforia
2014-10-02
Den amerikanska propagandamaskinen kommer inte riktigt igång när det uttalade målet är att göra en film trogen de verkliga händelserna. Visst, Grisbukten nämns bara i förbifarten, U.S.A:s brott mot internationell lag genom bordning av fartyg och annat nonchaleras, U.S.A:s kärnvapenspetsar riktade mot Sovjet i det direkt angränsande Turkiet avfärdas som gamla avlagda missiler utan funktion och Sovjet framställs som den aggressiva parten trots att det var U.S.A som invaderat året innan. Detta ackompanjerat med det sedvanliga pseudodilemmat mellan familjefadern (med en kvinna hängande runt sin hals) och den gode kristna patrioten som offrar sig för sitt land och passar på att rädda världen. Förvånansvärt objektivt trots allt, måste ha fått utstå rejält med kritik på hemmaplan. Dramaturgisk kvalitet? helt okej.
Berniey
2014-07-03
Överraskande bra och bitvis är det riktigt spännande, hade nog varit ett snäpp bättre i en kortare version.Kevin Costner gör det mycket bra och glänser i sin roll.
Podpolkovnik
2014-02-19
Händelserik och flödande på ett naturligt spänningsfyllt vis med starka karaktärsskildringar utan att fastna i "Kennedy-dyrkan" allt för hårt.
Visa äldre kommentarer »