Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Tretton


Tracy inser redan efter en dag i högstadiet att hon är hopplöst ute. För att bli accepterad måste hon bli lika cool som skolans häftigaste tjej Evie och vara beredd att gå hur långt som helst. Det som börjar med småstölder för att imponera på Evie urartar snabbt och snart är båda flickorna indragna i en självdestruktiv spiral där droger och brott blir en del av vardagen.


Originaltitel Thirteen
Regissör Catherine Hardwicke
Manus Catherine Hardwicke, Nikki Reed
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Holly Hunter, Deborah Kara Unger, Jeremy Sisto, Evan Rachel Wood, Nikki Reed, Brady Corbet, Sarah Clarke, Vanessa Hudgens, DW Moffett, Charles Duckworth, Jenicka Carey, Tessa Ludwick, Jasmine Di Angelo, Kip Pardue, Cynthia Ettinger, Jamison Yang
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5854
Filmnummer 14826

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av billybob
Tracy inser redan efter en dag i högstadiet att hon är hopplöst ute. För att bli accepterad måste hon bli lika cool som skolans häftigaste tjej Evie och vara beredd att gå hur långt som helst....   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av JoeZ
Ilska är ett sällsynt fenomen i filmer. Dock så finns det filmer som får fram en riktigt stark ilska, oftast tack vare en väldigt otäck realism. Den här filmen är en av dem. Vissa scener känn...   Läs mer »

Skapad 2019-11-10 av Loomis
Jag minns med välbehag tillbaka till min tid som nybliven tonåring. Håret under armarna började sakta att växa till sig och bekymren som fanns var egentligen bara huruvida man skulle vinna serien...   Läs mer »

Kommentarer


Engravadlax
2020-09-17
Fann kameraföringen migräninducerande, och jag gillar found footage.
Rai
2017-11-10
sämst!!!
myslas
2017-08-24
Det går alldeles för snabbt framåt i början men halvvägs in så tar filmen mer form och både Holly Hunter och Evan Rachel Wood imponerar i sina roller. Någon My So-Called Life är det hur som helst inte.
RustyFilm
2016-12-11
Realistiskt, brutalt och trovärdigt lyckas ”Tretton” visa hur kompisgrupptryck, svek och svaga föräldrar kan påverka en tonåring. Och hur denna påverkan kan få helt ödesdigra följder. Imponerade skådespeleriinsats av Holly Hunter som mamma och av Evan Rachel Wood som dotter
Stygga-Vargen
2016-10-23
Det här är riktigt bra! Storyn kan man inte klaga på och skådespelarnas insatser är på topp!
CinemaStrange
2015-07-25
En film jag ville se som barn därför att den såg så "vuxen" ut men nu efter att ha fått sett den har jag en helt annan uppfattning om den trodde den skulle va lite annorlunda men aja hade egentligen inga högre förväntningar....
filmfreak1
2015-04-29
Nog Evan Rachel Wood som borde blivit nominerad till en Oscar, istället för Holly. Bra film, intressant hur fotot utvecklas under speltiden, som sagt.
LacombeLucien
2015-04-26
Äsch.
Krille80
2014-11-21
Denna film påminde mig om tre saker jag har lärt mig hittills i mitt 34-åriga liv. 1. Jag var inte Guds bästa barn som tonåring. 2. Merparten av vad jag har lyckats med i mitt liv hittills har jag att tacka mina föräldrar för. 3. Föräldrar som bryr sig och tar ansvar för sina barn gör mitt dagliga jobb som lärare mycket lättare. Viktig film för oss alla.
rebwal
2014-08-21
Helvete så kass.
Visa äldre kommentarer »