1.7
1.7
Valpgänget på skattjakt
Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha och Mudbud är tillbaka i en helt ny film. Den här gången hamnar valpgänget vid de storslagna ruinerna från det antika Egypten. Med hjälp av några nya exotiska vänner blir det här spännande äventyret fullt av festliga upptåg och valpbus! I en kapplöpning mot en lömsk katt måste valpgänget och deras nya vänner, Cammy och Babi, undvika fällor, lösa problem och utforska en mystisk grav ? allt för att försöka hitta världens största skatt.

Originaltitel | Treasure Buddies |
Regissör | Robert Vince |
Manus | Robert Vince, Anna McRoberts |
Genre | Komedi, Familjefilm, 2010-tal |
Skådespelare | Skyler Gisondo (röst), Ty Panitz (röst), Tucker Albrizzi (röst), G Hannelius (röst), Elaine Hendrix (röst), Bonnie Somerville (röst), Tim Conway (röst), Maulik Pancholy (röst), Richard Riehle, Edward Herrmann, Mason Cook, Adam Alexi-Malle, Mo Gallini, Lochlyn Munro |
Buddies-serien var trött i samma sekund som den startade, och den här filmen gör sannerligen ingenting för att ändra på det. Här förlitar man sig nog dessutom mer än vanligt på att kräma ur humor ur valparnas stereotypa personligheter, det har i princip inte varit en lyckad idé vid något enda tillfälle under seriens gång, och inte heller på det området lyckas den här filmen vara ett undantag. Den känslokallt brittiska skurken och hans maktgalna katt skänker dock en del glädje åtminstone, och någon enstaka smårolig dumhet skymtar förbi även i övrigt, men Robert Vince kan ju så mycket bättre när han inte tyngs ner av det ok som buddisarna utgör i hans karriär
Det här var alltså min 15e Robert Vince-film. 9 av dem har haft en eller flera hundar i huvudrollen och 6 av dem har haft en apa i huvudrollen. Tillsammans med Santa Buddies är det här också hans värsta film. Det säger jag alltså med viss kontext, förmodligen mer kontext än de flesta i detta avlånga land. Visst kan man säga att jag inte tillhör målgruppen då jag inte är mellan 5-10 år gammal, men samtidigt kan man också säga att det gör jag visst, då galna filmer med djur i huvudrollen är lite av en specialitet för min del. Här blir det aldrig speciellt galet, istället blir det sjukt trött, och för mig som redan sett fem tidigare filmer med de här jävla hundvalparna så blir det övertydligt att den enda anledningen till att de gjorde den här filmen (förutom för pengarnas skull) var att nån på fyllan kom på att Cleopatras katt kanske hette Cleocatra. Det är lite fyndigt, det ska medges, men man måste väl ändå anstränga sig lite mer även efter att man kläckt det skämtet? Dessutom har nån missat att samtliga fem buddies själva är ganska jävla irriterande, speciellt B-Dawg, och att de här filmerna bygger på bra baddingar och bikaraktärer, något som saknas helt här. Man kan konstatera att Vinces snittbetyg på hundfilmer i och med detta trillar ner under 2, medan hans apbetyg står stabilt på imponerande 2,83, klart över mitt generella betygssnitt. Kanske detta är en hint att han borde gå tillbaka till apvärlden istället. Kanske är det också en hint att man borde göra vissa omprioriteringar i sitt eget liv.
Barn kanske älskar detta, men mitt bäst-före-datum är ju passerat.
Inomhusöknen var det bästa i hela filmen.
Jag vet att jag inte är målgrupp, men ändå.
Hahahahaha och första halvtimmen såg jag TVÅ gånger!
Jag säger bara en sak - inomhusöken!